Erişilebilirlik

Biden: “Rusya Uluslararası Düzene En Büyük Tehdit”


Amerika Başkan yardımcısı görevini bırakmadan önceki son önemli konuşmasında Rusya’ya yüklendi. Biden, Rusya’nın uluslararası liberal düzene en büyük tehdit olduğunu ve Washington’un Avrupa ile birlikte Vladimir Putin’e karşı ayağa kalkması gerektiğini söyledi.

Biden, bu konuşmayı Davos’ta Dünya Ekonomik Forumu’nda yaptı.

Trump, Putin’e uzlaşmacı mesajlar göndermiş ve İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkma kararını överek Avupa Birliği’nin çözülmesine destek veriyor gibi görünmüştü.

Biden, Putin’in Avrupa’daki bazı seçimleri etkilemeye çalıştığını da kaydetti.

Başkan yardımcısı, “Putin’in liderliğinde Rusya Avrupa projesini bozmak için her aracı kullandı” ifadelerini kullandı.

Biden, “Avrupa’da seçim yapmaya hazırlanan birçok ülkede Rusya’nın demokratik sürece karışma teşebbüsünü bekleyebiliriz. Tekrar olacak, size temin ederim ve yine amaç aynı liberal uluslararası düzeni çökertmek” dedi.

Biden, NATO’nun 5. maddesini hatırlattı. Bilindiği üzere 5. madde ittifaka üye bir ülkeye saldırının diğer üyelere de saldırılmış olması anlamına geliyor.

Trump NATO’yu köhne olarak nitelemiş ve 5.maddeye saygı duyacağına ilişkin şüpheler ortaya çıkmıştı.

Biden, “Liberal uluslararası düzeni korumak, Avrupa’nın dağılmasına karşı direnmek, özgür ve barışçıl Avrupa konusunda ısrarcı olmayı gerektirir” dedi.

Biden, “Bu, dünyadaki en canlı, en mantıklı kurumlarından biri olan Avrupa Birliği için savaşmak demek” ifadelerini kullandı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG