Erişilebilirlik

Biden-Barzani Telefon Görüşmesi


ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Kuzey Irak Kürt Yönetimi lideri Mesut Barzani’ye el-Kaide ile mücadelesinde Irak’a desteği sürdürme sözü verdi

Amerika Başkan Yardımcısı Joe Biden, Salı günü Kuzey Irak Kürt Yönetimi lideri Mesut Barzani ile bir telefon görüşmesi yaptı. Beyaz Saray’ın açıklamasına göre, görüşmede, Irak’ta son zamanlarda terörün artmasıyla tırmanan güvenlik sorunu ele alındı. Görüşmede ayrıca teröristlerle mücadelede Bağdat’la Erbil arasında daha yakın koordinasyon ihtiyacı üzerinde duruldu.

ABD Başkan Yardımcısı Biden, Amerika’nın el-Kaide’ye karşı mücadelesinde Irak’a yardımcı olma taahhüdünü tekrarladı. Biden ayrıca Barzani’yi, Irak’ta yaklaşan parlamento seçimleri öncesinde yeni seçim yasasının çıkarılması nedeniyle kutladı.
Başkan yardımcısı Biden’in ofisinden yapılan yazılı açıklamada, telefon görüşmesinde gündeme gelen konulardan birinin de Irak’la Türkiye dahil komşuları arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinde sağlanan önemli gelişme olduğu belirtildi.

Amerikan yönetimi Türkiye-Irak ilişkilerinin gelişmesine önem veriyor ve iki ülkeyi bu konuda teşvik ediyor. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun önümüzdeki hafta Washington’da yapacağı temasların gündeminde Irak konusunun da bulunması bekleniyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG