Erişilebilirlik

Biden: İran ile Doğrudan Görüşebiliriz


Başkan Yardımcısı Joe Biden, Münih Güvenlik Konferansında konuşurken.
Başkan Yardımcısı Joe Biden, Münih Güvenlik Konferansında konuşurken.
Başkan Yardımcısı Joe Biden, İranlı liderlerin ciddi bir şekilde masaya oturmaya ve kamuoyuna açık tartışmaya hazır olması durumunda, Tahran ile doğrudan ikili görüşme yapabileceklerini açıkladı.
Tahran hükümetinin nükleer programıyla ilgili görüşmeler halen İran ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesiyle Almanya arasında yürütülüyor.

“Hala zaman var, diplomasiye de, baskı politikasına da kapı hala açık. Top artık İran hükümetinde,” diyen Biden, İranlı liderlerden görüşmelere ciddi ve iyi niyetli yaklaşmalarını istedi.

Münih Güvenlik Konferansı’nda konuşan Joseph Biden, İran’la görüşme yürüten P5+1 olarak adlandırılan uluslararası grubun, Tahran hükümetinden görüşmelere “konuşmaya hazır oldukları bir gündemle” gelmesini beklediğini sözlerine ekledi.

İran bölgesel gerilimi tırmandırıyor

Görevini bırakmaya hazırlanan Amerika Savunma Bakanı Leon Panetta da, Wall Street Journal gazetesine verdiği demeçte İran’ı bölgesel gerilimi tırmandırmakla suçlamıştı. Panetta, İran’ın bölgedeki müttefik militan gruplara uçaksavar füzesi verdiğini açıkladı.

Gazete, Yemenli yetkililerin 23 Ocak’ta MANPAD adı verilen omuzdan atılan füze rampaları ve füze taşıyan bir tekneye el koyduğunu yazdı. Gazete daha önce de benzer operasyonların yapıldığını bildirdi.

Habere göre Amerikalı yetkililer, Yemen’deki ayrılıkçı Hutiler’e gönderildiği düşünülen silahların İran Devrim Muhafızları kaynaklı olduğunu saptadı.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG