Erişilebilirlik

Biden: 'Türkiye'nin Bölgesel Liderliğini Arzuluyoruz'


Bir seçim toplantısında Türk ve Azeri asıllı Amerikalılara hitap eden Başkan Yardımcısı Joe Biden, konuşması sırasında yine gaf yaptı

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Türkiye’nin Amerika’nın en değerli, en gururlu müttefiklerinden biri olduğunu söyledi.

Dün Washington’da Türk ve Azeri asıllı Amerikalıların katıldığı bir seçim toplantısında konuşan Biden, Türkiye’nin tüm Ortadoğu’da liderliğini arzuladıklarını kaydetti. Biden, “Suriye konusunda aynı görüşteyiz. Türkiye’nin bütün bölgede liderliğini arzuluyoruz. Arap baharının yarın kışa dönüşüp dönüşmeyeceğini bilmiyoruz. Durumun nasıl gelişeceğini bilmiyoruz. Ancak Türkiye’nin güçlü liderliğiyle güvendeyiz. Eşgüdüm içinde olmadığımız hiçbir şey yok,” dedi.

Türkiye’yi model olarak niteleyen Biden, “Türkiye tüm bölge için bir geçiş noktası olabilir. İslami bir nüfus, İslami bir devlet ile demokrasi olabilmenin modelidir,” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin tam üyeliği konusunda Avrupa Birliği’ni eleştiren Başkan Yardımcısı Biden şöyle konuştu: “Türkiye’yle ekonomik birliği, Türkiye’yi Avrupa’nın bir parçası olarak benimsemediği için Başkanla birlikte açık bir şekilde bazı Avrupalı müttefiklerimizi eleştiriyoruz. Bize sorarsanız, Türkiye doğuyla batı arasındaki geçiş noktasıdır.”

‘En Sıkkın Topluluk’

Biden, konuşmasında “sizi kahvaltıda daha fazla sıkmak istemiyorum,” dedi ve şöyle devam etti: “"Hepiniz inanılmaz derecede sıkılmış görünüyorsunuz. Hayatımda konuşma yaptığım en sıkkın topluluksunuz. Sadece orada oturup bana bakıyorsunuz. Beni biraz seviyormuş gibi yapın!"

Konuşmaları sırasında gaflarıyla tanınan Başkan Joe Biden’ın bu sözleri Amerikan basınında da geniş yer buldu.

Seçim toplantısı için bilet fiyatlarının 2.500 dolar olduğu bildirildi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG