Erişilebilirlik

Trump Bharara’nın Görevde Kalmasını İstedi


New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara yeni seçilen ABD Başkanı Donald Trump’la görüştü. New York’ta Trump Tower’da gerçekleşen görüşmede Bharara’nın görevine devam kararı çıktı.

ABD Başkanı Barack Obama tarafından 2009 yılında New York Güney Bölgesi Başsavcısı olarak atanan Başsavcı Bharara, Rıza Sarraf davası, Wall Street davaları, uyuşturucu çeteleri, New York Eyaleti Valilik denetçileri, New York Belediye Başkanı Bill de Blasio’nun seçim kampanyasındaki yolsuzluk iddiaları, Birleşmiş Milletlerdeki bazı yolsuzluk iddiaları gibi bir çok önemli soruşturmayı yürütüyordu.

ABD’nin yeni başkanı Trump ile görüşmesinde görevde kalmasını teklif ettiği Bharara’nın da bu teklifi kabul ettiği belirtildi.

Bharara, seçilmiş başkan Trump arasında gerçekleşen görüşme sonrasında basın mensuplarının çeşitli sorularını yanıtladı.

Bharara, ABD’nin yeni başkanı Donald Trump’ın bir New Yorklu olduğunu ifade ederek, “ Trump, görevde olduğum son yedi yılda bu kentte neler yaptığımızın farkında. Görevimi geçmişteki yedi yılda olduğu gibi bundan sonra da korkmadan ve tarafsızca sürdüreceğim” dedi.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG