Erişilebilirlik

Beyaz Saray'da Ortadoğu Trafiği


Başkan Barack Obama bugün Beyaz Saray’da Ortadoğulu liderleri ağırlıyor.

Başkan, bir yıl içinde İsrail-Filistin anlaşmazlığına çözüm getirme amacıyla başlatılan diplomatik girişim çerçevesinde bugün İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve Filistin lideri Mahmud Abbas’la ikili görüşmeler yapacak.

Doğrudan barış görüşmelerinin ilk turu yarın yapılıyor.

Başkan Barack Obama ayrıca Ürdün Kralı Abdullah ve Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’le de bir araya gelecek.

Dün, Hamas militanları, aralarında hamile bir kadının da bulunduğu dört İsrailli yerleşimciyi öldürdü.

Filistin yönetimi olay sonrasında en az 150 kişiyi gözaltına aldı.

Hamas’ın askeri kanadından bir sözcü saldırının, planlanan yeni eylemlerin bir parçası olduğunu söyledi.

İsrailli yerleşimciler ise, saldırıyı protesto amacıyla Batı Şeria’da yeni konut inşasına başlayacaklarını açıkladılar. Hükümet, yeni konut inşaatları yapılmasına yasak getirmişti. Yasak, 26 Eylül’de sona erecek.

Ancak yerleşimciler, yasağı uzatmaması için uzun süredir İsrail hükümetine baskı yapıyordu. Filistinliler, yeni yerleşim birimleri kurulmasına şiddetle karşı çıkıyor.

Washington’da yapılacak barış görüşmelerinde Yahudi yerleşim birimlerinin durumu ilk gündem maddeleri arasında yer alıyor.

  • 16x9 Image

    Melek Çağlar

    Melek, meslek yaşamına yazılı basında başladı. Haftalık Barometre gazetesinde muhabir ve Management-Marketing sayfa editörü olarak çalıştıktan sonra 1990’lı yılların başında aynı gazetenin Yazı İşleri Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Meslek yaşamına kısa bir ara verip İngiliz Kraliyet bursuyla City University London’da gazetecilik eğitimi aldı. 1994 yılında Amerika’ya yerleşmeden önce Hürriyet gazetesinde çalıştı. Meslek yaşamına halen Internet, radyo ve televizyon yayıncılığı yapan Amerika’nın Sesi’nde devam ediyor. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Melek, yüksek lisans derecesini 2002 yılında tamamladığı George Washington Üniversitesi MBA programından aldı.

XS
SM
MD
LG