Erişilebilirlik

Beyaz Saray'da Obama-Biden-Barzani Görüşmesi


Başkan Obama, Yardımıcısı Biden ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani, dünkü görüşmelerinde IŞİD’i geriletme ve yok etme planı başta olmak üzere Irak halkının ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik siyasi girişimlerin durumu ve bölgesel işbirliğini arttırma çabalarını ele aldı

Başkan Barack Obama, Beyaz Saray’da Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’yle biraraya geldi.

Başkan Barack Obama ve Başkan Yardımcısı Joe Biden, Amerika’nın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne ve Kürt halkına verdiği güçlü desteğin devam edeceği sözü verdi.

Obama ve Biden ayrıca Amerika’nın Stratejik Çerçeve Anlaşması dahilinde Irak Anayasası’nda belirtildiği üzere birleşik, federal ve demokratik Irak’ı desteklediklerini açıkladı.

Kürt peşmerge güçlerinin cesaretini öven Obama ve Biden, IŞİD’in Irak’ta işlediği cinayetlerde ölenler için de başsağlığı diledi. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani de Başkan Obama ve Başkan Yardımcısı Biden’a Amerika’nın peşmergelere yaptığı askeri yardımlardan ötürü teşekkür etti.

Peşmergelerin Irak Hükümeti ve Irak Güvenlik Güçleri’yle işbirliği içinde olduğunu kaydeden Mesut Barzani, Musul’un IŞİD’in kontroluna geçmesinden sonra özellikle Erbil ve diğer bölgelerin savunmasında gösterilen çabaları hatırlattı.

Her iki taraf da görüşmede Bağdat ve Erbil arasındaki ilişkileri güçlendirmenin önemini vurguladı ve bölgedeki şiddet eylemleri ve çatışmalar yüzünden evlerini terk etmek zorunda kalan milyonlarca sivile yardım edilmesi taahhüdüne bağlı kalacaklarını açıkladı.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG