Erişilebilirlik

Beyaz Saray'da Bütçe Zirvesi


Beyaz Saray'da Bütçe Zirvesi
Beyaz Saray'da Bütçe Zirvesi

Başkan Barack Obama Kongre liderlerini bugün Beyaz Saray'da yapılacak bir zirvede ağırlayarak bütçe görüşmelerinde sonuç elde etmeye çalışacak.

Dün bir açıklama yayınlayan Beyaz Saray Cumhuriyetçi ve Demokratların bir anlaşmaya varamaması halinde Washington ile ilgili eleştirileri haklı çıkarmış olacaklarını belirtti.

Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner yönetimle önümüzdeki 10 yıl içinde bütçe açığını 4 trilyon dolar azaltma konusundaki anlaşma çabalarından vazgeçtiğini söyledi.

Boehner Obama'ya bütçe açığını 4 yerine 2 trilyon dolar civarında azaltmak üzere çalışmak istediğini söyledi. Boehner Beyaz Saray'ın vergi arttırımına gitmeden daha fazla bütçe kesintisini kabul etmeye yanaşmadığını da söyledi. Cumhuriyetçiler vergi arttırımını desteklemiyor.

Boehner, hangi alanlarda kesinti yapılacağının Başkan yardımcısı Joe Biden'ın liderliğindeki partilerüstü grup tarafından belirlenmesini destekliyor. Başkan Obama iki partinin de bütçe açığı sorununun üstesinden gelebilmek için fedakarlık yapması gerektiğini belirtmişti.

XS
SM
MD
LG