Erişilebilirlik

Beyaz Saray’a Üçüncü Bush mu?


Eski Florida Valisi ve Bush ailesinin küçük oğlu Jeb Bush, Facebook ve Twitter hesabından 2016’da başkanlık yarışına girip girmeme konusunda karar aşamasında olduğunu açıkladı

Eski Başkan George H. W. Bush’un oğlu, yine eski Başkan George W. Bush’un kardeşi Jeb Bush da 2016’da Cumhuriyetçi Parti’den başkan adayı olmayı düşündüğünü açıkladı.

Jeb Bush, her dört yılda bir başkanlık seçimlerinde kilit rol oynayan Florida eyaletinin eski valisi ve 61 yaşında. Jeb Bush dün hem Facebook hem de Twitter hesabından ailesine Şükran Günü tatilinde Cumhuriyetçi Parti’den başkanlık mücadelesine girme niyetini açtığını ve desteklerini aldığını duyurdu.

Jeb Bush, bu amaçla bir para toplama kampanyası başlatarak bütün Amerika’yı dolaşacağını ve kararını kesinleştirmeden önce seçmenlerle konuşarak ülkenin geleceği hakkında ne düşündüklerini öğrenmek istediğini belirtti.

Cumhuriyetçi Parti’den kimlerin aday olacağı henüz bilinmiyor. Ancak Jeb Bush adaylığını açıklarsa parti içinde güçlü destek bulması sözkonusu. Yıllardır siyasetin içinde bulunan tanınmış bir aileden gelmesi ve Bush ailesinin uluslararası alanda da tanınması Jeb Bush için artı puan olabilir.

Demokrat Parti’den ise eski dışişleri bakanı ve eski First Lady Hillary Clinton’ın aday olması bekleniyor. Bazı haberlere göre, Hillary Clinton adaylığını 2015 yılı Şubat ayında açıklayacak. Uzmanlara göre, Bush-Clinton mücadelesi, hem Amerika’nın hem de dünyanın yakından izleyeceği bir seçim yarışı olur.

Bu konudaki ayrıntıları Hülya Polat’ın Gökkuşağı adlı bloğundaki yeni yazısında bulabilirsiniz.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG