Erişilebilirlik

Beyaz Saray’a Siyanürlü Mektup Gönderildi


ABD başkanı ve diğer üst düzey yetkilileri korumakla yükümlü Gizli Servis’ten yapılan açıklamada, mektubun Beyaz Saray dışında bir tesiste yapılan biyolojik madde taramasından geçtiği ancak yapılan başka testler sonucu zehirli siyanüre rastlanıldığı belirtildi

ABD Gizli Servisi, Beyaz Saray’a gönderilen bir mektupta ölümcül zehir siyanüre rastladıklarını bildirdi.

ABD başkanı ve diğer üst düzey yetkilileri korumakla yükümlü Gizli Servis’ten yapılan açıklamada, mektubun Beyaz Saray dışında bir tesiste yapılan biyolojik madde taramasından geçtiği, ancak yapılan başka testler sonucu zehirli siyanüre rastlanıldığı bildirildi.

Siyanürlü mektup, daha ileri testlerden geçirilmek üzere başka bir tesise gönderildi. Gizli Servis’ten soruşturma devam ettiği gerekçesiyle daha fazla açıklama yapılmadı.

The Intercept adlı bir internet sitesi, mektubun 1995’te Beyaz Saray’a içinde idrar ve dışkının da bulunduğu birçok paket gönderen kişi tarafından yollandığını iddia etti.

2013 yılında da, Başkan Barack Obama ve Mississippi Senatörü Roger Wicker’e içinde zehirli 'risin' maddesi bulunan mektup yollanmıştı. Bu olayla ilgili bir kişi tutuklandı.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG