Erişilebilirlik

Beyaz Saray: “Sızan Petrolun Büyük Bölümü Yokoldu


Beyaz Saray, Meksika Körfezinde arızalı kuyudan sızan petrolün büyük bölümünün yokolduğunu bildirirken İngiliz BP şirketi de kuyuyu kapatma operasyonun başarıyla yürütüldüğünü açıkladı.

Beyaz Saray enerji danışmanı Carol Browner, Körfeze sızan petrolün yüzde 75’inin toplandığı, yakıldığı ya da doğal güçler tarafından çözüldüğünü söyledi.

İngiliz BP şirketi, daha önce kuyuyu çamur ve ardından çimentoyla kapatma çalışmalarının başarışya ilerlediğini bildirdi.

BP şirketi , kuyuya 8 saat çamur pompalandığını ve çamurun istendiği gibi kuyunun içindeki basıncı kontrol altına aldığını açıkladı.

Şirket yetkilileri , pompalama işleminin durdurulduğunu ve uzmanların daha çok çamura ihtiyaç olup olmadığını incelediklerini söyledi.

Petrol fışkırtan arızalı kuyunun ağzına, Temmuz ayı ortalarında, geçici bir önlem olarak kapak takılmıştı. Kapak, o günden beri sızıntıyı durdurmuş bulunuyor.

Bu arada Amerikan hükümeti, kuyudan sızan petrol miktarının başta tahmin edilenden çok daha fazla olduğunu bildirdi.

Bilimadamları, kuyunun 20 Nisan’da patlamasından beri, 4 milyon 900 bin varil petrolün körfeze aktığı görüşünde. Bu, tarihin kaza sonucu meydana gelen en büyük petrol sızıntısı oluyor. 1979 yılında Meksika’nın Campeche Körfezi’nde meydana gelen olayda 3 milyon 300 bin varil petrol denize akmıştı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG