Erişilebilirlik

Beştepe’de Bir İlk


Cumhurbaşkanlığı’nda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım’ın da katılımıyla ilk defa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile biraraya geldi.

Cumhurbaşkanı adına Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga tarafından AKP, CHP ve MHP genel sekreterlerine gönderilen davet mektupları üzerine Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Beştepe’de buluştu. Görüşme 2 saat 40 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın görüşmede, darbe girişimine benzer hadiselerin yaşanmaması için alınacak önlemlerin konuşulduğunu belirtti. Kalın, "Sayın Cumhurbaşkanımız, 15 Temmuz gecesi darbeye karşı demokrasi, özgürlük ve hukukun üstünlüğünden yana açık ve net bir duruş sergilemelerinden dolayı parti liderlerine teşekkür etmiş ve bu birlik ve beraberlik ruhunun her türlü sorunun üstesinden gelmek için en önemli güç kaynağımız olduğunu vurgulamıştır" dedi.

Kalın, ayrıca, Fethullahçı Terör Örgütü, PKK ve diğer güvenlik tehditlerine karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğinin belirtildiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşananlar hakkında da liderleri bilgilendirdiğini de ekledi.

Görüşmeden sonra CHP’den yapılan açıklamada “Siyasetin normalleşmesine katkı sağlayacak olumlu bir görüşme oldu” diye belirtildi.Kemal Kılıçdaroğlu da “Demokrasilerde uzlaşma önemlidir” ifadesini kullandı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG