Erişilebilirlik

Beşar Esat Başbakan Erdoğan'ı Yalancılıkla Suçladı


Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı, ülkesindeki ayaklanmalarla ilgili olarak yalan söylemekle suçladı.

Türk gazetecilere konuşan Beşar Esat, isyancıların kendi topraklarında eğitim görmesine izin veren Türkiye ve Ürdün’ün ateşle oynadığını savundu. Erdoğan’ı İsrail’le birlikte çalışarak Suriye’yi yok etmeye çalışmakla suçlayan Esat, Ankara’nın Suriyelilerin ölümüne doğrudan katkıda bulunduğunu iddia etti.

Türkiye ve Ürdün, ülkelerindeki iç savaştan kaçan yüzbinlerce Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapıyor.

Suriyeli isyancılar dün Şam-Amman karayolu üzerindeki bir askeri kontrol noktasını ele geçirmişti.

Bir isyancı lider Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada Ümmel Mayasin kontrol noktasının orduya ait önemli karargahlardan biri olduğunu, bir sonraki hedeflerinin de sınır kapısını ele geçirerek Suriye ordusunun ikmal güzergahını kesmek olduğunu söyledi.

Bu arada Halep'te bir Kürt mahallesine düzenlenen hava saldırısında en az 15 kişi hayatını kaybetti. Suriye İnsan Hakları İzleme örgütü Şeyh Maksud semtindeki saldırıda ölenlerin dokuzunun çocuk, üçünün de kadın olduğunu bildirdi. Saldırının ardından Suriyeli Kürt milisler aynı semtin dıkşındaki bir askeri kontrol noktasına saldırarak beş askeri öldürdü.

Birleşmiş Milletler, Suriye’deki iç savaşta iki yıl içinde 70 bin kişinin hayatını kaybettiğini tahmin ediyor. Çatışmalarda ölenlerin büyük çoğunluğunu siviller oluşturuyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG