Erişilebilirlik

‘Berlin'deki Patlama Mafya Hesaplaşması’


Berlin’in en işlek caddelerinden birinde seyir halindeki bir araçta meydana gelen bombalı patlama sonucu bir kişi hayatını kaybederken, polis olayın bir mafya hesaplaşması olabileceğinden yola çıkıldığını duyurdu. Kilometrelerce uzaktan bile duyulan ve vatandaşlarda büyük korkuya neden olan patlama iş trafiğinin en yoğun olduğu sabah saat sekize doğru meydana geldi. Kent merkezine doğru giden Wolkswagen marka bir aracın, hareketinden kısa bir süre sonra patladığı, 100 metre bu şekilde giderek park halindeki bir araca çarparak durduğu ve sürücünün arabadan çıktıktan sonra, ilkyardım ekipleri ulaşamadan cadde üzerinde hayatını kaybettiği belirlendi.

Yetkililer patlama sonucunda diğer şeritlerde bulunan vasıtalara ve içindekilere bir zarar gelmemesini ‘mucize’ olarak nitelerken, dört şeritli caddenin orta şeridindeki patlama sonrasında, sosyal medya üzerinden yayılan söylentilerde arabanın bir terör eylemi için bomba yüklü olduğu ve bu amaçla infilak ettirildiği iddiaları yayılmıştı. Trafiğe kapatılan olay yerinde incelemelerde bulunan Berlin Eyaleti İçişleri Bakanı Frank Henkel, patlamayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldığını, ancak olayın terör saldırısı olabileceği şeklinde hiç bir bulguya rastlanılmadığını duyurdu.

Olay yerinde cinayet ve organize suçlarla mücadele masası ekiplerinin yaptığı araştırmalar sonrasında basına bilgi veren Eyalet Başbakanı Michael Müller, olayda yaşamını yitiren ve kimliği polis tarafından teşhis edilen kişinin 43 yaşındaki Mesut T. adlı bir Türk vatandaşı olduğu ve 2000’li yıllarda uyuşturucu kaçakçılığı, kara para aklama ve kaçak kumar suçlarından bir kaç kez ceza aldığının belirlendiğini ve bu çevrelerle bağlantısının sürdüğünün tahmin edildiğini açıkladı. Olaya el koyan Berlin Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada ise, olayın “uyuşturucu mafyası içinde kişisel bir husumet” olduğunun sanıldığı belirtildi. Aracın altına patlayacı düzenek kurulduğu yönünde bulgulara ulaşıldığını belirten savcılık sözcüsü, söz konusu aracın bir Türk kadının üzerine sigortalı, sahibinin ise kadının ağabeyi olduğunu açıkladı. Konuyla ilgili haberlere göre, aracın sahibi arabayı dün olayda yaşamını yitiren tanıdığına ödünç verdi. Alman basınında çıkan haberlerde, suikastın uyuşturucu kaçakçılığı yapan motorsiklet çetelerinin bundan önceki yıllarda yaptıkları bombalı suikast metodunu çağrıştırdığı ve esas arabanın sahibine yönelik planlanmış olabileceği tahminlerine de yer verildi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG