Erişilebilirlik

Belçika’da Terör Operasyonu: 13 Gözaltı


Belçikalı yetkililer, ülke genelinde düzenlenen operasyonlarda polis memurlarına saldırı hazırlığı içindeki İslamcı gruplara mensup 13 kişinin gözaltına alındığını açıkladı

Belçikalı yetkililer, ülke genelinde düzenlenen operasyonlarda polis memurlarına saldırı hazırlığı içinde olduğu iddia edilen İslamcı gruplara mensup 13 kişinin gözaltına alındığını bildiriyor.

Gazetecilere konuşan yetkililer, gözaltıların geçen hafta Paris’teki saldırılarla bağlantısı olmadığını kaydetti. Ancak, Belçika’daki 13 kişinin yanı sıra Fransa’da da 2 şüpheli gözaltına alındı.

Belçika’nın Almanya sınırındaki Verviers kentindeki bir apartman dairesine düzenlenen baskında, çeşitli otomatik silahlar, tabancalar ve patlayıcıların yanı sıra polis üniformaları ele geçirildiği bildirildi.

Operasyonlar sırasında öldürülen iki silahlı zanlının kimlikleri henüz açıklanmadı.

Şüphelilerin operasyonu düzenleyen polislere ateşle karşılık verdiği, çatışmaların bir süre devam ettiği ve bölgeden duman ve siren sesleri yükseldiği kaydedildi.

Polisin operasyonları Brüksel’in de aralarında bulunduğu başka bölgelerde de sürdü.

Belçikalı yetkililer, zanlıların Belçika’ya Suriye’den geldiğini düşünüyor.

Belçika’daki gözaltıların Paris saldırılarıyla herhangi bir bağlantısı olduğu düşünülmese de, dün yakalanan zanlılardan birinin, Paris’teki Yahudi marketine silahlı baskın düzenleyerek dört rehineyi öldüren Amedy Coulibaly’e silah sağladığına inanılıyor.

Belçika’da terör alarmının devam ettiği belirtildi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG