Erişilebilirlik

Belçika’da Saldırılar Sonrası Gözaltılar


Belçika ve Fransa Arasındaki Bağlantılar Ortaya Çıkıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:39 0:00

Belçika polisi, Brüksel saldırıları ile ilgili olarak 7 kişiyi gözaltına aldı. Almanya’da da 2 kişi saldırılarla ilgili gözaltında. Fransa da yapılması planlanan bir saldırıyı engellediğini açıkladı.

Belçika Federal Savcılık Ofisi, Brüksel’in Schaerbeek ve Jet bölgeleri ile başkentin merkezinde 6 kişinin yakalandığını belirtti. Belçika medyası yedinci kişinin de Forest bölgesinde yakalandığını kaydetti.

De Standaard gazetesi yakalananlar arasında havaalanındaki saldırıda güvenlik kameralarına yakalanan saldırganların yanında görülen şüphelinin de olduğunu belirtti.

Bununla birlikte savcılar henüz bunu doğrulamış değil.

Belçika’daki De Morgen gazetesine göre yetkililer Brüksel saldırılarına karıştığını düşündükleri yeni bir şüpheliyi tespit etti. 28 yaşındaki şüphelinin Suriyeli Naim el Hamed olduğu belirtiliyor. Naim el Hamed adının diğer Avrupa ülkelerinin güvenlik servisleriyle paylaşıldığı kaydediliyor. Naim el Hamed’in Paris saldırılarına da katıldığı düşünülüyor.

Alman Der Spiegel dergisi de polisin 2 kişiyi gözaltına aldığını belirtti. Yakalananlardan birinin metro saldırganıyla aynı ismi taşıyan birinden metro saldırısından 3 dakika önce “son” şeklinde mesaj aldığı belirtiliyor.

Kerry Brüksel'de

Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry ülkesinin güvenlik konusunda Belçika’ya desteğini sunmak için Brüksel’de. Kerry, Belçika Başbakanı Charles Michel ile görüşmesi sırasında saldırılarda ölenler için taziyelerini iletti, iki Amerikalı’nın da saldırılarda yaşamlarını yitirdiğini belirtti.

Amerika Dışişleri Bakanı, “Amerika ve koalisyon üyelerinin insanları öldüren ve yaralayanlara bir mesajı olduğunu belirterek, “Daha güçlü, daha kararlılıkla geri geleceğiz, sizin düşüncelerinizi yok edene kadar dinlenmeyeceğiz” dedi.

Fransız yetkililer saldırı hazırlığında olduğunu belirttikleri militan bir hücre evine üye bir Fransız vatandaşının yakalandığını açıkladı. Yakalanan kişinin Brüksel ve Paris’teki saldırılarla doğrudan bağlantısı olduğuna dair herhangi bir kanıt yok. Fransa İçişleri Bakanı yakalanan kişiyle bir saldırının önüne geçildiğini belirtti.

Yakalamanın ardından Fransız terörle mücadele ekipleri bir eve baskın düzenledi. Polis kaynakları apartman dairesinde patlayıcılar bulduklarını belirtti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG