Erişilebilirlik

Brüksel’de Olaylı Gösteri


Belçika’da polis, Brüksel saldırılarında ölenleri anmak için biraraya gelen kalabalıkla karşı karşıya gelen aşırı sağcı, göçmen karşıtı gruba basınçlı su ile müdahale etti.

Aşırı sağcı grup, meydanı kısa süreliğine işgal etti, Nazi selamı verdi ve Brüksel saldırılarında ölenleri anmak için biraraya gelenlere sözlü sataşmada bulundu.

Polis aşırı sağcıları dağıtmak için basınçlı su kullandı. Pazar günü yapılması planlanan “korkuya karşı yürüyüş” güvenlik gerekçesiyle yetkililer tarafından iptal edilmişti. Bununla birlikte saldırılarda ölenleri anmak için bazı gruplar toplanmaya devam etti.

Operasyonlara devam

Belçika polisi Pazar günü Brüksel ve çevresinde 13 operasyon düzenledi. Savcılığın verdiği bigiye göre Brüksel dışında Mechelen ve Duffel kentlerinde de operasyonlar düzenlendi. 9 kişi gözaltına alındı, 5’i daha sonra serbest bırakıldı.

İtalya polisi de ülkenin güneyinde Salerno kentinde Belçikalı yetkililerin aradığı Cezayirli bir kişiyi yakaladığını açıkladı.

Cumartesi günü Belçikalı savcılar Brüksel saldırıları ile ilgili olarak Faysal C. hakkında yakalama emir çıkarmıştı. Savcılar Faysal C.’yi terörist gruba üye olmak, öldürmek ve öldürmeye teşebbüsle suçluyor.

Savcılık açıklamasında güvenlik kameralarında diğer iki saldırganla birlikte görülen Faysal C. Brüksel Havaalanı’ndaki üçüncü saldırgan olarak nitelendirilmiyor ancak Belçika medyası Faysal Cheffou olarak nitelenen şüphelinin Brüksel Havaalanı’ndan kaçtığının düşünüldüğünü belirtiyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG