Erişilebilirlik

BDP: 'Kimseye Alan Açmayız'


Açılım sürecinin durma noktasına geldiğini ve bunun sorumluluğunu kimsenin üstüne almak istemediğini belirten Ertuğrul Kürkçü, BDP’nin yönetim kademesinden seçmenine sürecin işlemez hale geldiğini düşündüğünü söyledi.

Açıklanan Demokratikleşme Paketi’nden çıkan başlıkların Kürtler’in bugüne kadar elde ettiği bazı şeylerin resmen açıklanmış hali olduğunu savunan Ertuğrul Kürkçü, paketin bölge insanının hayatında bir değişiklik yaratmadığını söyledi.

“Başbakan’ın açıklaması haddini aşıyor”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın BDP’ye yönelik Adalet Bakanlığı uyarısını ‘laubali’ bir tavır olarak niteleyen Mersin milletvekili, bunu hiçbir muhalefet partisinin yapmasının mümkün olmayacağını belirterek “çünkü Türkiye cezaevi cehennemidir” sözleriyle savundu.

Kendisi ve bir grup milletvekilinin batıda seçimlere Halkların Demokratik Partisi (HSP) çatısı altında gireceğine de değinen Kürkçü, Cumhuriyet Halk Partisi’nden BDP’ye Adalet ve Kalkınma Partisi’nin İstanbul adayına karşı “güçlü bir aday çıkarmayın” teklifi geldiği iddiasını da yalanladı. Kürkçü, “sadece AKP’ye kaptırmamak fikri yeterli bir argüman olamaz” diye konuştu.

BDP’nin adayı Sırrı Süreyya Önder mi?

Ertuğrul Kürkçü, CHP’nin Kürtler’in bazı anayasal haklarını kullanmalarını onaylamadığını, bu nedenle de Kürt oylarını almasının zor olduğunu da savundu.
BDP Mersin milletvekili, partisinin İstanbul adayının henüz açıklanmadığını vurgularken, Sırrı Süreyya Önder’in aday olabileceğinin de işaretlerini verdi.

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:07:46 0:00
Linki indirmek için
  • 16x9 Image

    Mehtap Çolak Yılmaz

    Mehtap Çolak Yılmaz, 1997 yılında Star Haber’de başladığı televizyon haberciliğine, 2000 yılında ATV Haber’le devam etti. Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde haber takip etti, söyleşiler ve canlı yayınlar yaptı. 2003 yılında iki ay boyunca Irak’ın işgalini Bağdat ve Kuzey Irak’tan takip etti. 2005 yılında  ATV Haber Washington Temsilcisi olarak mesleğine Amerika’da devam eden Yılmaz, 2012 yılından bu yana da Amerika’nın Sesi’nde çalışıyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG