Erişilebilirlik

Bazı Cumhuriyetçiler Yeni Sağlık Sistemi Yasasından Rahatsız


Bazı Cumhuriyetçiler Yeni Sağlık Sistemi Yasasından Rahatsız
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:19 0:00

Amerikan Kongresi’ndeki Cumhuriyetçiler, yedi yıldır söz verdikleri planın, yani eski Başkan Barack Obama ile özdeşleşen Düşük Maliyetli Sağlık Sigortası Yasası’nı feshederek, yerine yeni bir sistem getirecek olmanın baskısı altında.

Hafta başında açıklanan yeni planın adı, Amerikan Sağlık Hizmetleri Hareketi. Ancak plan sadece Demokratlar’ın değil bazı Cumhuriyetçi siyasetçilerin de eleştirilerinin merkezinde.

Yeni plan mevcut sağlık sigortası sistemindeki devlet teşvikini vergi kredisiyle değiştiriyor. Tasarı, sigorta yaptırmayanlara yönelik cezaları aşamalı olarak sona erdirirken, düşük gelirli aileler için hükümet sağlık sigortası programı Medicaid’in genişlemesini de donduruyor.

Birçok Cumhuriyetçi’ye göre bu değişiklikler yeterli değil.

Bazı Cumhuriyetçiler ise tasarıya daha olumlu yaklaşıyor.

Başkan Donald Trump da planı överek, Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçiler’den tasarıyı hızla geçirmelerini istedi.

Demokratlar, şiddetle karşı çıktıkları yeni planın, zenginlere büyük vergi avantajı sağlayacağını ve düşük gelirli ailelerin sigorta kapsamını azaltacağını savunuyor.

Bazı Demokratlar da yeni planda katkı payı konusunun açık olmadığını, sigorta şirketlerinin 450 milyon dolarlık bir çıkar sağlayabileceğini ve bunun da vergi ödeyen halkın cebinden çıkacağını söylüyor.

Temsilciler Meclisi azınlık lideri Nancy Pelosi, Cumhuriyetçiler’i, ana hatları bile tam anlaşılmamış bir tasarıyı aceleye getirmekle suçladı.

Bazı hastaneler ve doktor örgütleri de, Cumhuriyetçiler’in tasarısını, sağlık maliyetini arttıracağı ve birçok hastayı sigortadan vazgeçireceği gerekçesiyle eleştiriyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG