Erişilebilirlik

Bazı Android Uygulamalar Kişisel Bilgi Hırsızlığı Yapıyor Olabilir


Yeni bir çalışmaya göre akıllı telefonlardaki Android uygulamaları kişisel bilgileri topluyor olabilir.

Konuyla ilgili araştırma Virginia Tech Üniversitesi’nde yapıldı. Konuyla ilgili olarak yapılan ilk çalışma olarak kayıtlara geçen araştırmada uygulamaların “birbiriyle konuşarak bilgi ticareti” yaptığı kaydediliyor.

Araştırmacılar iki tür tehdidin varlığına dikkat çekiyor., malware adlı kötü niyetli ya da hak yükseltmeye olanak tanıyan yazılımlar. Araştırmacılar ikinci durumda uygulama geliştiricinin kasten güvenlik açıkları yaratıp yaratmadığını ölçemeyeceklerini belirtiyor.

Araştırmacı ekip son 3 yılda 100 binden fazla Google Play uygulaması ile 10 bin malware uygulamasını inceledi.

Uzman Gang Wang, “Araştırmacılar uygulamaların bir şekilde birbirleriyle iletişim kurduğundan haberdardı, bu çalışma inkar edilemeyecek bir şekilde ister kasıtlı olsun ister olmasın telefonunuzdaki uygulamaların çeşitlerine göre güvenlik açığı oluşturduğunu gösteriyor” dedi.

Araştırmacılar binlerce çeşit uygulamanın diğer uygulamalarla iletişime geçerek hassas telefon ve kişisel bilgilere erişebileceğini, yetki verilmediği halde bazı uygulamaların özel bilgilere erişim sağlayabileceğini belirtiyor.

Wang, “Umarız bu araştırma endüstrinin yazılım geliştirme çalışmaları ve yazılım güvenliği konularında yeniden değerlendirme yapmasını sağlar” dedi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG