Erişilebilirlik

Batı Virginialı Madencilerin Umudu Donald Trump


Batı Virginialı Madencilerin Umudu Donald Trump
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:12 0:00

Cumhuriyetçi parti başkan adayı Donald Trump, Amerika’da başkanlık seçimlerine bir aydan az süre kala kadınlara ilişkin aşağılayıcı sözler sarf ettiği ses kaydının ortaya çıkmasıyla birlikte kamuoyu yoklamalarında ani düşüşe geçti ve partisinin önde gelen liderleriyle zıtlaşmaya başladı. Ancak son çalkantılara rağmen en sadık destekçilerinin Trump’ı yalnız bırakmadığı gözleniyor.

Batı Virginia’lı maden işçisi Chris Rose tüm gelişmelere rağmen Trump’a sadık kalanlardan. "Aklındaki neyse onu söylüyor. Düşündüklerini söylemekten korkmuyor” diyor.

Kömür madenciliği, Batı Virginia eyaleti için hayati önem taşıyan bir sektör. Rose, "Tüm ailem kömür madeninde çalışıyor. Madencilik bizim için bir yaşam biçimi" diye konuşuyor.

Ancak kömür madenciliği, zor günler geçiriyor. Madenciler, hükümeti suçluyor ve çoğu madenci, Donald Trump’ı destekliyor.

Chris Rose, hem kendisi hem de eşinin Trump’ın kadınlar hakkında sarfettiği cinsel içerikli aşağılayıcı sözlerden tiksindiğini söylüyor: “Trump’ın söylemine hiçbir şekilde katılmıyorum. Bir başkana yakışır şekilde konuşmayı öğrenmesi gerekiyor.”

Ancak Rose, değişim isteyen seçmenlerden. "Clinton’lardan bıktık. Bush’lardan da bıktık. Şimdi dışarıdan bir adaya şans verme zamanı” diyor.

Trump, Morgantown kentindeki Batı Virginia Üniversitesi’nde de gündemin baş sırasında.

Ancak genç Demokrat Angel Mullen, Trump’ı desteklemiyor: “Donald Trump beni tiksindiriyor. Bunu söylemeye dilim varmıyor ama bir kadın ve azınlık olarak Trump’ın adaylığından rahatsızlık duyuyorum. Trump’ın kadın haklarına el atmasını istemiyorum.”

Demokrat Emma Harrison, Hillary Clinton’ın kendisine ilham verdiğini söylüyor: “Ben de bir gün siyasete atılıp seçimlere katılmak istiyorum. Clinton başkan olursa kadınların önündeki engeller yıkılmış olacak. Bu başarı benim için çok şey ifade eder.”

Batı Virginia, Amerika’nın en yoksul eyaletlerinden biri. Eyaletin giderek yaşlanan beyaz nüfusu, Batı Virginia Üniversitesi’nden Patrick Hickey’ye göre Trump’ı kurtarıcı olarak görüyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG