Erişilebilirlik

Batı Avrupa’da Mülteci Dramı


Batı Avrupa’da Mülteci Dramı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:17 0:00

Bazı Avrupa ülkeleri yoğun sayıda mülteci kabul etmeye hazırlanıp bazıları da daha katı uygulamalar ve tel örgülerle engellemeye çalışırken, Avrupa’ya olan mülteci akını bütün hızıyla devam ediyor.

Yunanistan’da birçok mülteci Avrupa’ya geçmek için sadece bir şansları olduğunu söylüyor. Buraya gelinceye kadar toplayabildikleri her kuruşu insan kaçakçılarına vermiş oluyorlar.

Suriyeli mülteci Akram, “Benim ulaşmak istediğim ülke ya Almanya ya da İsveç. Nerede umut varsa orada yaşam var. Ben yaşamak istiyorum” diyor.

Binlerce mülteci 50 dolara Yunan adalarından Atina’ya giden büyük feribotlara binerken, hepsinin umutları yüksek. Bu, zorlu yolculuklarının kolay bölümü.

Üstesinden gelmeleri gereken bir sonraki aşama Makedonya sınırındaki kaos ortamı ve Macaristan’ın ülkeye girişleri engelliyor olması. Birçok kişi geri dönmeye yetecek paraları olsa da, geride hiçbir şey kalmadığını söylüyor.

Loam ise, “Tabii ki şu an çalışmıyorum ve bu beni çok rahatsız ediyor. Ancak artık geleceğime bakmak istiyorum” diyor.

Feribot Atina’ya yanaştığında binlerce mülteci gemiden inerken en çabuk şekilde, Makedonya’ya giden tren veya otobüslere koşuyor.

Otobüs şoförleri zaten onları liman çıkışında bekliyor. Kişi başına 50 dolardan daha az bir ücrete doğrudan sınıra ulaşmaları mümkün. Neredeyse herkes otobüslere biniyor. Yola devam etmekten başka çareleri yok.

STÜDYO VOA

ABD’de düşmeyen enflasyon FED’e faiz indirtmedi – 1 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:30:56 0:00
XS
SM
MD
LG