Erişilebilirlik

Başta Türkiye Olmak Üzere Müslüman Ülkelerde Obama'ya Güven Azalıyor


Başkan Obama geçen yıl Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde konuşma yaparken
Başkan Obama geçen yıl Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde konuşma yaparken

Yeni bir araştırma, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan ülkelerde Başkan Barack Obama’ya güvenin azaldığını ortaya koyuyor.

Pew Araştırma Merkezi tarafından yapılan kamuoyu araştırmasına göre başta Türkiye olmak üzere yedi Müslüman ülkede Başkan Obama’ya duyulan güvende düşüş kaydedildi. Obama geçen yıl göreve geldiğinde Müslüman dünyasına yaklaşma konusunu dış politika önceliği yapmıştı.

Araştırmaya göre Türkiye, Mısır ve Lübnan’da Obama’ya duyulan güven yüzde 10 oranında azaldı. Ankette Türklerin yüzde 23’ü Başkan Obama’ya güven duyduklarını bildirdi. Türkiye gibi Obama’nın geçen yıl ziyaret ettiği Mısır’da da Başkan’a güven yüzde 31’e düştü. Lübnan’da da bu oran geçen yıla kıyasla yüzde 45’ten yüzde 35’e indi.

Nijerya ve Endonezya’daysa Başkan Obama kaydedilen düşüşe rağmen popülerliğini koruyor. Barack Obama çocukluğunu kısmen Endonezya’da geçirmişti.

Nisan ayında yapılan kamuoyu yoklamasının sonuçlarına göre Türkiye, Mısır ve Pakistan’da Amerika’ya duyulan güven yüzde 17, Ürdün’de ise yüzde 21 olarak açıklandı.

XS
SM
MD
LG