Erişilebilirlik

Washington'da Öncelik Karlı Yolları Açmak


ABD'de Kar Eritme Çalışmaları Başladı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:50 0:00

Cuma ve Cumartesi günleri hız kesmeden yağan Jonas kar fırtınası, Amerika’nın doğu kıyılarını felce uğrattı. Başkent Washington ve diğer kentlerde birçok okul ve ve işyeeri kapalı kalırken, federal hükümet de Pazartesi günü kapalı kaldı. Ulaşımda da halen sorunlar yaşanıyor

Başkent Washington ve çevresine yaklaşık 60 santim ila 1 metre kar getiren Jonas kar fırtınasının hayatı felce uğratsa da, karlı havanın keyfini çıkaranlar da vardı. Başkent’in Dupont Circle meydanında toplananlardan bazıları kartopu oynadı, bazıları ise ayağına gelen bu fırsatı değerlendirip yollarda kayak yaptı.

Bu yıl kar fırtınasının en fazla keyfini çıkaran ise, tüm dünyaya görüntüleri yayılan Washington Hayvanat Bahçesi’ndeki Panda oldu.

Çin’den getirilen panda Tian-Tian’ın karlar üzerindeki görüntüleri sosyal medyada rekor kırdı.

Ancak Jonas fırtınasının keyfini hayvanat bahçesindeki panda, kartopu oynayanlar, kayak veya kızakla karda kayanlar çıkarsa da, sokaklarda da hummalı bir çalışma vardı. Yüzlerce kar aracı gece gündüz demeden sokakları açmaya, hayatı normale döndürmeye çalıştı.

Yetkililer gösterilen tüm çabalara rağmen hayatın hemen normale dönemeyeceğini belirtiyor ve halktan biraz daha sabırlı olmalarını istiyor.

Arlington belediyesinden konuştuğumuz bir görevli, iki gündür devam eden kar eritme çalışmalarının yaklaşık bir buçuk hafta süreceğini söyledi.

Başkent Washington ve çevresinde sonbahar ve kışın ilk günleri oldukça ılık geçmişti, yeni yıla bile sıcak bir havada giren başkentliler şimdi kar fırtınasının o günleri telafi ettiğine inanıyor. Jonas kar fırtınası şimdilik Amerika’nın doğu yakasını terketmiş görünüyor.Bununla birlikte Jonas kadar ağır ve ölümcül olmasa da önümüzdeki Çarşamba günü yeniden kar yağması bekleniyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG