Erişilebilirlik

Başkan Obama Yeni İstihdam Planını Bugün Kongre'ye Sunacak


Başkan Obama, yeni istihdam planını geçen hafta Kongre’de ortak oturumda düzenlediği konuşmada açıklamıştı
Başkan Obama, yeni istihdam planını geçen hafta Kongre’de ortak oturumda düzenlediği konuşmada açıklamıştı

Başkan Barack Obama yeni istihdam planını bugün Kongre’ye gönderiyor.

Bir Beyaz Saray yetkilisi, Başkan Obama’nın Kongre’den 450 milyar dolarlık yeni istihdam planını Pazartesi günü resmen onaylamasını isteyeceğini açıkladı. Yetkili, Başkan Beyaz Saray’da bu planı açıklarken kendisine bu plandan en çok yararlanacak kişilerin, öğretmenlerin, polislerin, itfaiyecilerin, inşaat işçilerinin, küçük işletme sahiplerinin ve eski savaş muhariplerinin eşlik edeceğini söyledi.

Obama yeni yasasına destek aramak amacıyla yarın ve Çarşamba günü Ohio ve Kuzey Carolina eyaletlerine gidecek.

Başkan Obama, yeni istihdam planını geçen hafta Kongre’de ortak oturumda düzenlediği konuşmada açıklamıştı. Plan, çalışanlar ve işletmelere vergi kesintisi öngörürken yeni işçi çalıştırılmasını sağlayacak projelere de ödenek sağlayacak. Plan ayrıca Amerika’da yol, demiryolu, havaalanı ve suyolları gibi altyapı projeleriyle sayısı 35 bini bulan okulların onarılması amacıyla yeni istihdam oluşturacak girişimlere de önayak olacak.

Obama bu yeni planının maliyetini karşılamak amacıyla da önümüzdeki günlerde bütçe açığının azaltılmasını öngören yeni bir plan sunacağını bildirdi.

Amerika’da yeni bir ekonomik durgunluk yaşanabileceği kaygıları yüzünden işsizlik oranında son dönemde azalma olmadı. Oran şu günlerde yüzde 9,1 oranında seyrediyor. İşsiz sayısının 14 milyon olduğu Amerika’da, milyonlarca kişi de kalifikasyonlarının çok altındaki part-time işlerde çalışmak zorunda kaldı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG