Erişilebilirlik

Başkan Obama Suudi Arabistan'da


Başkan Barack Obama ve Suudi Arabistan Kralı Selman, Riyad’da düzenledikleri iki saatlik görüşmenin sonunda bölgede tırmanan çatışmalara “kapsamlı yaklaşım geliştirilmesi” konusunda görüş birliğine vardı.

Beyaz Saray, Erga Sarayı’nda düzenlenen görüşmede iki liderin İran’ın Ortadoğu’daki kışkırtıcı faaliyetlerinin yarattığı zorluklara değindiği bildirildi.

Amerika ve Suudi Arabistan’ın İran ve terörle mücadele gibi konularda farklı yaklaşımlar sergilemesi, iki ülke arasında ilişkilerin gerilmesine yol açmıştı. Amerikan haber kanalları Obama'nın Suudi Arabistan'da oldukça soğuk karşılandığını bildiriyor.

Beyaz Saray açıklamasında, Obama’nın Yemen’deki çatışmaların bir süre önce durmasından ve Suudi Arabistan Kralı’nın bu ülkeye insani yardım gönderme kararından memnun olduğu da belirtiliyor.

Başkan Obama, Kral Selman’la görüşmesinde ayrıca IŞİD’le mücadeleye de hız verilmesi gerektiğinin altını çizdi ve Suudi Arabistan’ın koalisyonun önemli bir üyesi olduğunu bildirdi.

Obama Riyad’da Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid el Nahyan’la da görüştü. Veliaht Prens, Birleşik Arap Emirlikleri ordusunun aynı zamanda ikinci komutanı.

Obama bugün Riyad’da Körfez İşbirliği Örgütü zirvesine katılacak. Suudi Arabistan, Kuveyt, BAE, Katar, Bahreyn ve Umman’ın üyesi olduğu örgütün bugünkü zirvesinde bölgesel sorunlara yer verilecek.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG