Erişilebilirlik

Başkan Obama Oyunu Erken Kullandı


Barack Obama, başkanlık seçiminde oyunu erken kullanan ilk Amerikan başkanı oldu.
Obanma oyunu kayıtlı olduğu Chicago’da kullandı. Chicago’nun bağlı olduğu Illinois eyaleti de dahil birçok eyalet, oylarını erken kullanmak isteyen Amerikalı seçmenlerin sandık başına gitmesine olanak tanıyor.

Başkan Obama da oy verme işinin tek bir güne sıkıştırılması açısından, erken oy kullanmanın verimli bir süreç olduğuna dikkatini çekti. Başkan, oyunu kime verdiğini söylemedi.

Amerika’da seçimler geleneksel olarak Kasım ayının ilk Salı gününe denk geliyor, ancak o günün iş günü olması çok sayıda çalışan Amerikalı’nın sandık başına gitmesini önlüyor.

Obama: 'Romney'in Planı Zenginlere Yarıyor'

6 Kasım seçimleri yaklaşırken adaylar kampanyalarını kararsız seçmenlerin yoğun olduğu eyaletlerde yoğunlaştırmış durumda. Dün Florida, Virginia ve Ohio eyaletleri arasında kampanya yürüten Obama, gün ortasında bir fırsatını bularak erken oy kullanmak için Chicago’ya gitti.

Tampa, Florida’da konuşan Başkan Obama, Cumhuriyetçi Partili rakibi Mitt Romney’in ekonomiyi düzeltme planının orta gelirli sınıftan çok zenginlere çalışacağını savundu. Obama Amerika’yı ekonomik durgunluğa bu zihniyetin sürüklediğini belirtti.

Romney: 'Obama'nın Gündemi Yok'

Mitt Romney de kampanya için Ohio’daydı. Eğitim sistemini geliştirme ve istihdamı arttırma sözü veren Romney, Başkan Obama’nın son tartışmalarda gündemini açıklamaktan yoksun olduğunu, çünkü gerçekte bir gündemi olmadığını öne sürdü.
Kamuoyu yoklamaları iki adayı başa baş gösteriyor.

Colin Powell'dan Yine Obama'ya Destek

Bu arada eski Dışişleri Bakanı Colin Powell, dört yıl önce Barack Obama’ya verdiği desteği bu seçimlerde de tekrarladı. 2001-2005 yılları arasında Cumhuriyetçi Partili George Bush döneminin eski bakanı Powell, Obama’nın terörle mücadele adımlarını “çok sağlam” bulduğunu söyledi. Powell ayrıca Obama’nın Irak savaşını sona erdirdiğini, Afganistan’ı da bitirmek üzere olduğunu belirtti.
XS
SM
MD
LG