Erişilebilirlik

Başkan Obama'ya Seçmen Desteği Arttı


عکس هایی از معمر القذافی
عکس هایی از معمر القذافی

Başkan Barack Obama’ya seçmen desteği yüzde 48’e çıktı. Başkan’ın çalışmalarını beğenmeyen seçmenlerin oranıysa yüzde 44.

Quinnipiac Üniversitesi’nin yaptığı kamuoyu yoklamasına göre, Başkan’ı destekleyen seçmenlerin oranı Kasım ayında yüzde 44’tü. O zamandan buyana geçen kısa sure içinde destek oranında yüzde 4 artış olması Başkan için önemli bir gelişme sayılıyor. Kasım’da Başkan’ın icraatını zayıf bulan seçmenlerin oranı yüzde 49’du.

Araştırma, Amerikan halkının Obama’nın Başkanlık başarısıyla ilgili görüşlerinin eşit oranda olduğunu gösteriyor. Halkın yüzde 47’si Başkan’a destek verirken yüzde 45’ı icraatından memnun değil. 1,600 kayıtlı seçmenin katıldığı kamuoyu yoklamasına göre, 4-11 Ocak arasında yapılan ankette yanılma payı yüzde 2,4.

Quinnipiac Üniversitesi Anket Merkezi Başkan Yardımcısı Peter Brown, Başkan Obama’ya gösterilen destekte artış kaydedildiğini ancak bu artışın devam edip etmeyeceğini tahmin etmenin zor olduğunu söyledi.

Anket, Başkan’a destek verenlerin yapısındaysa değişiklik olmadığını gösteriyor. Geleneksel olarak Demokrat Parti’ye oy veren seçmenler olan kadınlar, siyahlar, Latin kökenliler ve Demokratlar Obama’yı desteklemeyi sürdürüyor. Buna karşılık erkekler, beyazlar, Cumhuriyetçi Partililer ve bağımsız seçmenler Başkan’ın performansını zayıf bulmaya devam ediyor.

Çarşamba günü yayınlanan bir başka kamuoyu yoklaması da Amerikalılar’ın Başkan Obama’nın performansına daha çok destek verdiğini gösteriyor.

Associated Press Ajansı’nın anketine göre, Amerikalılar’ın yüzde 53’ü Başkan’ı destekliyor. Anket, seçmenlerin birçoğunun Başkan’ın Cumhuriyetçi Kongre’yle işbirliği içinde çalışabileceğine güvendiğini de gösteriyor. 1000 seçmenin katıldığı bu anket 5-10 Ocak arasında yapıldı. Bu anketin yanılma payı yüzde 4,2.

XS
SM
MD
LG