Erişilebilirlik

Başkan Obama Beyaz Saray'da İftar Yemeği Düzenledi


Başkan Barack Obama, dün akşam Beyaz Saray’da bir iftar yemeği düzenledi.
Müslüman ülkelerin diplomatları, Müslüman yetkililer ve Amerika’daki din adamlarının da katıldığı yemekte Müslümanları ilgilendiren konulara yer verildi.

Başkan yemekte Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın Müslüman Hint asıllı danışmanı Hüma Abidin’e değindi. Abidin, bir grup Cumhuriyetçi Kongre üyesi tarafından ¬Müslüman Kardeşler’le bağlantısı olmakla suçlanmıştı.

Obama, yakınında oturan Abidin’in “Bir Amerikan yurtseveri, ülkenin ihtiyacı olan bir örnek” olduğunu, Amerika’nın daha fazla alçak gönüllü, merhametli ve cömert kamu görevlilerine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Hüma Abidin, aralarında eski başkan adaylarından Michele Bachmann’ın da aralarında bulunduğu bir grup Cumhuriyetçi Partili Kongre üyesi tarafından, Amerikan dış politikasını etkilemeye çalışan Müslüman komplosunun bir parçası olduğunu iddia etmişti.

Ancak Senatör John McCain ve Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner gibi önde gelen Cumhuriyetçi Kongre üyeleri, Hüma Abidin’e destek verdi.

Obama’nın düzenlediği iftar yemeği davetliler listesinde Türkiye’den Büyükelçilik Maslahatgüzarı Tahsin Timur Söylemez ve İsrail Büyükelçisi Michael Oren de bulunuyordu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG