Erişilebilirlik

Başkan Adayları Bugün Yine Karşı Karşıya Geliyor


Başkan Adayları Yarın Yine Karşı Karşıya Geliyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:32 0:00

ABD'de başkan yardımcılarının salın günkü açık oturumun yankıları sürerken, Donald Trump ve Hillary Clinton’ın bir sonraki tartışması gündemde. Missouri eyaletinin St. Louis kentinde pazar günü karşı karşıya gelecek iki adaydan Donald Trump’ın istediği ivmeyi kazanması için bu tartışmada işi çok görünüyor

Uzmanlara göre, başkan yardımcılarının katıldığı tartışmayı Cumhuriyetçi Partili Mike Pence, Demokrat Partili Tim Kaine’e oranla az farkla kazandı.
Ancak Kaine, 90 dakikalık tartışmada, Donald Trump’ı etkin bir ağzından düşürmedi.Pence ise genelde, Trump’a yönelik saldırıları görmezden gelip Clinton’a odaklandı.

Uzman Austin Hart, başkan yardımcılarının tartışmasının fikirleri değiştirmeyeceği görüşünde: “Bence Demokratlar, Trump’a karşı az da olsa saldırgan ve ateşli bir yaklaşımdan yana. Öte yandan Cumhuriyetçiler, Vali Pence’in sükunet ve metanetini seviyor.”

Başkan adaylarının yarın yapılacak ikinci açık oturumu öncesinde Trump'ın şimdiden Clinton’ın zatürreyle mücadelesini alaya alarak, tartışmada daha saldırgan tavır almaya hazırlandığını gösteriyor.

İlk açık oturumun galibi Hillary Clinton’ın pazar günkü mücadelede birlik mesajı vermesi bekleniyor.

Uzman Matthew Dallek’a göreyse, bu tartışma, Trump’a yarışı eşitleme şansı verebilir: “Yani bazı yanıtları geliştirebilir, daha fazla bilgi ortaya koyabilir ve ilk tartışmadaki gibi çok saldırgan bir tavır sergilemezse, durum farklı olabilir.”

Muhafazakar yorumcu Fred Barnes ise, Trump’ın tartışmada daha disiplinli olması ve Twitter’daki saldırılarına son vermesi gerekiyor: “Ne kadar çok konuşursa o kadar işine yaramıyor. Konusundan sapıyor.”

Bir sonraki Clinton – Trump açık oturumu halka açık forum formatında olacak ve moderatörlerin yanı sıra seçmenler de soru sorabilecek.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG