Erişilebilirlik

Başkan Adayları Kararsız Seçmenlerin Yoğun Olduğu Eyaletlerde


Demokrat ve Cumhuriyetçi partili adaylar 6 Kasım başkanlık seçimleri yaklaşırken kampanyalarını, kararsız seçmenlerin yoğun olduğu eyaletlerde yoğunlaştırmış durumda.

Bu hafta yapılan Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kurultayı’nda partinin resmen başkan adaylığını kabul eden Mitt Romney, kampanyasına Ohio eyaletinde devam etti ve ekonomi programına ağırlık verdi.

Cincinnati kentinde konuşan Romney, Amerika’da 23 milyon kişinin işsiz olduğunu hatırlatarak, yeni bir başkan seçilmesi gerektiğini söyledi.

Romney önceki gün Tampa’da Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kurultayı sona erdikten sonra kampanyasını erteleyip, ani bir kararla Isaac kasırgasını vurduğu Louisiana eyaletini ziyaret etmişti.

Öte yandan Demokrat Partililer Kuzey Carolina’nın Charlotte kentinde Pazartesi günü başlayacak kendi kurultaylarına hazırlanıyor.

Başkan Obama da kararsız seçmenlerin yoğun olduğu bir başka eyalet olan Iowa’daydı. Obama’nın Demokrat Parti Ulusal Kurultayı’nda yeni istihdam planını açıklayacağı bildiriliyor.

Başkan bugün haftalık radyo konuşmasında dış politika konusuna ağırlık verdi. Irak’taki muharip görevin sona erişinin ikinci yıldönümü olduğunu hatırlatan Obama, Afganistan’da da Taleban’a karşı ilerleme sağlandığını, ancak yine de gelecekte kendilerini zorlu işlerin beklediğini belirtti.
XS
SM
MD
LG