Erişilebilirlik

'Başarının Sırrı Daha Çok Çalışmak'


“Başarının Sırrı Daha Çok Çalışmak”
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:08:54 0:00

Kerkük’ten Türkiye’ye oradan da New York’a uzanan bir başarı öyküsü. Türkmen asıllı Ali Koçak, bir yandan üniversitede kriminal hukuk dersleri verirken, bir yandan da New York’un en başarılı ve popüler restoranlarından Turkuaz’ı işletiyor

Amerika’da çok sayıda başarılı Türk yaşıyor. Bunlardan biri de Ali Koçak. New York stüdyomuzdan programımıza katılan Ali Koçak’a, “Kimdir Ali Koçak, kaç yıldır Amerika’da yaşıyor, neler yapıyor?” diye sorduk.

İlginç bir öyküsü var Ali Koçak’ın. Saddam Hüseyin döneminde İran-Irak savaşında çarpışan Türkmen Ali Koçak, Baas partisinin baskısı yüzünden üniversite eğitimini bitirdikten sonra 1980’lerin sonunda Irak’tan katır sırtında Türkiye’ye sığınmış. Dört yıl Türkiye’de kaldıktan sonra Birleşmiş Milletler’in verdiği mülkteci statüsü sayesinde Amerika’ya yerleşmiş. Eğitimine devam etmiş. Şimdi de New York’taki John Jay İdari İlimler Fakültesi Kriminal Hukuk Bölümü’nde ders veriyor. Uyuşturucu, cinayet, suçlu yakalama, delil değerlendirme içeren ilginç bir alanı var.

New York’taki en eski meslek kuruluşlarından Türk Mimar Mühendis ve Bilimadamları Birliği başkanlığı yapmış üç dönem. Ardından da New York Türkmen Enstitüsü’nü kurmuş. Ancak imkanların sınırlı olması nedeniyle enstitü şu an aktif değil.

Ali Koçak aynı zamanda başarılı bir işadamı. New York’un eh ünlü ve popular etnik restoranlarından Turkuaz’ın sahibi 15 yıldır. Eşi ve kızı da kendisine yardımcı oluyor.

Peki, Ali Koçak’ın başarısının sırrı ne? Gençlere önerileri var mı? Ali Koçak, “bir işi başardığım zaman, başarımı yeterli bulup tamam bu işi hallettim demem, daha iyi nasıl yapabilirim diye kafa yorarım. Bu, bütün Türk insanında vardır bence. En iyisi bir hedef belirlemek ve o hedefe ulaşmak, ardından da yaptığım işi daha iyi nasıl yapabilirim diye çalışmaya devam etmek” diyor.

Ali Koçak, Haziran ayında Türk Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası TACCI’ye iki yıllık bir dönem için başkan seçildi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG