Erişilebilirlik

Barzani Terörle Mücadelede Destek Sözü Verdi


Irak Kürt Bölgesel Yönetimi lideri Mesut Barzani Ankara’da temaslar yaptı.

6 yıldan beri ilk kez Türkiye'ye giden Barzani, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüştü.

Barzani’nin Erdoğan'la görüşmesinde, teröre karşı mücadelede Türkiye'ye her türlü yardım ve desteği yapacağını söylediği öğrenildi.

Davutoğlu-Barzani görüşmesinden sonra yapılan ortak basın toplantısında, Barzani, Türkiye ile kuzey Irak arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin arttırılacağını söyledi.

Davutoğlu da ortak bir enerji, ticaret ve ulaştırma stratejisi geliştirileceğini belirtti ve Türk Hava Yolları’nın (THY) yakında Erbil’e seferlere başlayacağını bildirdi.

"Biz bölgemizdeki bütün ilişkilerin, bölgemizdeki tarih akışının normalleşmesini istiyoruz" diyen Davutoğlu " Terörün olduğu yerde vizyon, huzur, güvenlik ve gelecek olmaz. Onun için bütün Iraklı kardeşlerimizden, özellikle Irak Kürt Bölgesel Yönetiminden bu konuda tam bir işbirliği bekliyoruz. Son dönemde bu işbirliğinin artmasından memnuniyet duyuyoruz." dedi.

Barzani ise, son terör olaylarında ölenlerin yakınlarına baş sağlığı diledi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi lideri Barzani, "İster Türk ister Kürt olsun, herhangi bir gencin kanının dökülmesi bizi üzer. Bir an önce bunu sona erdirmek gerekiyor" dedi.Irak Kürt Bölgesel Yönetimi lideri Mesut Barzani

Barzani’nin ziyaretini Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu Başkanı Doç. Dr. Sedat Laçiner ile Ankara muhabirimiz Elif Özmenek konuştu.

XS
SM
MD
LG