Erişilebilirlik

Ban Rusya’da Suriye’yi Görüşüyor


BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon Rusya’da Suriye konusunu görüşüyor.

Genel Sekreter, gelecek ay yapılacak Cenevre zirvesiyle iglili hazırlıklarda hız kaybedilmemesi gerektiğini söyledi.

Ban Ki-Moon, Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry ile Rus meslektaşı Sergei Lavrov arasında yapılan görüşmede kaydedilen ilerlemenin gerisine düşülmemesi ve daha fazlası yapılması gerektiğini vurguladı.

BM Genel Sekreteri, Şam hükümetinin kimyasal silah kullanıp kullanmadığını belirlemek üzere bu ülkeye gönderilmek üzere oluşturulan denetçilerin her an yola çıkmaya hazır olduğunu da bildirdi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov da, Ban ki Moon gibi Suriye konusunda derhal harekete geçilmesi çağrısında bulundu. Lavrov, Cenevre Konferansı ne kadar çabuk yapılırsa alınacak sonuçların o kadar yararlı olacağını söyledi. Rus bakan, Suriye’den, BM denetçilerine bir an önce izin vermesini de istedi. Rusya, Cenevre görüşmelerine Suriye’nin müttefiki İran’ın ve ayrıca Suudi Arabistan’ın da katılmasını istiyor; Amerika’yı katılımcıların sayısını dar tutmaya çalışmakla suçluyor.

Bu arada New York Times gazetesi, Rusya’nın Suriye’ye gelişmiş deniz savunma füzeleri gönderdiğini yazdı. Ancak Rus hükümeti, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat’ın iktidarda kalmasını istemediğini söylüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG