Erişilebilirlik

Ban ki Moon Somali’ye Yardım Çağrısında Bulundu


Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri tüm dünya ülkelerinden Somali’ye yardım etmelerini istedi.

Birleşmiş Milletler’in İstanbul’daki Somali konferansında konuşan Ban ki Moon, barış sağlanabilmesi için geçici hükümetin desteklenmesinin şart olduğunu söyledi.

Genel Sekreter, Somali’nin dünyanın en ciddi kriz noktalarından biri olduğunu belirtti ve barışın Mogadişu’daki geçici federal hükümetin başarısına bağlı olduğunu vurguladı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Somali'ye destek çağrısında bulunarak, "Bütün ülkelerin bu zor döneminde Somali'ye destek vermesini bekliyoruz" dedi.

Davutoğlu, konferansın açılış konuşmasında, Somali'nin 20 yıl içinde büyük bir tahribata uğradığını ve Somali'nin birliği, istikrarı ve barışının tüm dünya için hayati önem taşıdığını söyledi.

Somali Cumhurbaşkanı Şerif Şeyh Ahmet ise konuşmasında korsanlık olaylarına değindi. Korsanlığın merkezi hükümetin zayıflığından kaynaklandığını savunan Cumhurbaşkanı, sorunun tüm insanlığı ilgilendirdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Şerif Şeyh Ahmet’in liderliğindeki geçici hükümet, sadece başkentin küçük bir bölümünü kontrol edebiliyor. Ülkenin geri kalan bölgeleri çeşitli dinci grupların denetiminde.

XS
SM
MD
LG