Erişilebilirlik

Ban Ki Moon'dan Obama'nın İklim Planına Övgü


BM Genel Sekreteri Ban, Başkan Obama’yla görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, “Obama’nın görevdeki birinci gününden bu yana iklim değişikliğiyle mücadele politikalarını çok takdir ediyorum” diye konuştu.
BM Genel Sekreteri Ban, Başkan Obama’yla görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, “Obama’nın görevdeki birinci gününden bu yana iklim değişikliğiyle mücadele politikalarını çok takdir ediyorum” diye konuştu.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Başkan Obama’yla Beyaz Saray’da yaptığı görüşmede Obama’nın karbon kirliliğini önemli ölçüde azaltma planını “vizyon ve cesaret sahibi liderlik” diye niteledi.

Obama’nın 2005 düzeyindeki karbon salım oranlarını 2030’a kadar yüzde 32 oranında azaltma planına Amerika’nın büyük sanayileri, “maliyetli”, hatta “yasadışı” bularak karşı çıkıyor.

Ban, Obama’yla görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, “Obama’nın görevdeki birinci gününden bu yana iklim değişikliğiyle mücadele politikalarını çok takdir ediyorum” diye konuştu.

Obama iklim değişikliğinin yol açtığı çevresel tehdidin tüm dünyanın karşı karşıya kaldığı kritik bir sorun olduğunu söylemişti. Başkan Obama, Paris’te Aralık ayında yapılacak ve küresel iklim standartlarının belirleneceği zirvenin başarıya ulaşması gerektiğini vurguladı.

Ban Ki Moon ve Başkan Obama, iklim değişikliği konularının yanı sıra Suriye, Yemen, Libya ve Güney Sudan’daki sorunları da ele aldı.

Güney Sudan’ın istikrara kavuşması umudunun ziyan edildiğini söyleyen Obama, savaşan taraflara 17 Ağustos’a kadar çatışmalara son verme çağrısında bulundu, aksi takdirde dünya ülkelerinin başka çözüm bulmaya zorlanacağı uyarısı yaptı.

Ban da birçok konuda Obama’yla aynı görüşü paylaştığını belirtti.

BM Genel Sekreteri, Yemen’deki çatışmaları sona erdirmenin de askeri çözümden geçmediğine dikkati çekerek, Şii Husi isyancılarıyla sürgündeki Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlıları arasındaki çatışmalara ancak siyasi çözüm getirebileceğinin altını çizdi.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG