Erişilebilirlik

Baltimore'dan Ölen Gencin Ailesine Tazminat


Baltimore kenti belediyesi, polis tarafından gözaltındayken ölen Freddie Gray adlı siyah gencin ailesine 6 milyon 400 milyon dolar tazminat ödeyeceğini açıkladı.

Baltimore Belediye Başkanı Stephanie Rawlings-Blake tarafından yapılan açıklamada tazminatın hukuki uzlaşma amacı taşıdığı, Gray’in ölümünden sorumlu tutulan emniyet görevlileri, kişi ve kurumların yanı sıra Baltimore Belediyesi ve Emniyeti’ne yönelik şikayetlerin giderilmesi amacıyla önerildiği bildirildi.

Rawlings-Black, tazminatın ilgili kişilerin suçluluğu ya da suçsuzluğu konusunda bir hüküm şeklinde yorumlanmaması gerektiğini söyledi.

Söz konusu tazminat, kent belediyesinin harcama komisyonu tarafından yarın onaylanacak.

25 yaşındaki Freddie Gray, 12 Nisan’da tutuklanmış, ancak polis aracında götürülürken omurgasından aldığı yara sonucu hastaneye kaldırmış ve bir hafta sonra hayatını kaybetmişti.

Olayı inceleyen savcılar Gray’in yasadışı bir şekilde gözaltına alındığını ve polisin iddia ettiği gibi bıçak taşımadığını bildiriyor.

Freddie Gray’in ölümü, ağırlıklı olarak siyahların yaşadığı Baltimore’da günlerce süren ayaklanmalara yol açmış, çıkan olaylarda yüzlerce işyeri zarar görmüş ve kentte sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Gray’i tutuklayan üçü siyah, biri kadın altı polis memuru hakkında ikinci derece saldırı, kişi hayatını sorumsuzca tehlikeye atma ve ölüme sebebiyet vermeden dava açıldı. Gray’in kapatıldığı nakil aracının sürücüsüyse ikinci derece cinayetten yargılanacak.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG