Erişilebilirlik

Bali Saldırılarının 10. Yıldönümünde Anma Töreni


Cuma günü Endonezya’nın Bali adasında, 10 sene önce 202 kişinin ölümüne yol açan bombalı saldırıların 10. yıldönümü anısına ölenlerin yakınları ve saldırıdan kurtulanlar bir araya gelerek anma töreni düzenledi.

Törende orada bulunacak liderlere karşı yapılacak bir saldırı ihbarı alan polis ve ordu, sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Avustralya Başbakanı Julia Gillard, törene katılan liderlerden biriydi. Gillard, 88 Avustralyalının öldüğü saldırının Avustralya halkının kararlılığını değiştirmediğini söyledi.
Gillard, “Kaybettiklerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Ancak geride kalan herşeyimize; özgür insanlar olarak dünyayı keşfetme kararlılığımıza, terörü yeneceğimize inancımıza, ve birbirimize sahip çıkma sorumluluğumuza, sıkıca sarılacağız,” dedi.

Ayrıca, Avustralya’da da yıldönümünü anmak için törenler düzenledi.

2002 yılının Ekim ayında Bali’de iki gece kulübüne yapılan bombalı intihar saldırıları, El Kaide’ye bağlı İslam Cemaati adlı grup tarafından gerçekleştirilmişti. Bunu takiben, dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi Endonezya’da birçok terör eylemi düzenlendi.

Daha önce emniyet müdürü olarak soruşturmayı yürüten Bali Valisi Made Mangku Pastika, bu saldırıların Endonezyalı yetkililere “terörle ve diğer aşırı güçlere karşı savaşmak için kuvvet verdiğini belirtti.”

İslamcı militan gruplara karşı son on yılda yürütülen sıkı önlemler çerçevesinde saldırının failleri polis tarafından yakalandı veya öldürüldü.

Ülkede son yıllarda yerel terör saldırıları artmış gibi gözükse de, bu saldırılar daha ufak çaplı, polis ya da yetkilileri hedef alan saldırılar oldu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG