Erişilebilirlik

Başkan Yardımcısı Joe Biden Cumhuriyetçiler’in Ekonomik Önerilerini Reddetti


Amerika Başkan Yardımcısı Joe Biden muhalefetteki Cumhuriyetçiler’in ekonomik önerilerine dün yeniden karşı çıktı. Biden muhalefetin, Kasım ayındaki Kongre seçiminden önce seçmeni korkutmaya çalıştığını belirtti. Biden işçi ve küçük iş sahipleriyle görüştü.

Cumhuriyetçiler Obama yönetimiyle Kongre’nin Demokrat partili üyelerini küçük işletmelere zarar verecek politikalar uygulamakla suçluyor. Biden Cumhuriyetçiler’in önerilerinin ekonomide büyüme sağlamaktan uzak olduğunu, aksine ülkeyi daha da borca sokacağını söyledi.

Cumhuriyetçi partili Kongre üyesi John Boehner, önceki gün devlet harcamalarının çok arttığını öne sürerek, Obama yönetiminin ekonomik kurmaylarının tümünü istifaya çağırmıştı. Başkan Yardımcısı Biden, Boehner’i, finans krizini yaratan ekonomik politikaları desteklemekle suçladı.

Bu arada Reuters-Ipsos şirketlerinin ortak kamuoyu araştırmasına katılanların yüzde 72’si, işsizliğin büyük sorun olduğunu söyledi.

Bu arada dün yayınlanan son iki rapor emlak piyasasındaki sıkıntıların devam ettiğini, imalat sektörünün de küçüldüğünü ortaya koydu.

Ticaret Bakanlığı’nın son raporuna göre, yeni inşa edilen evlerin satışı Haziran ve Temmuz aylarında yüzde 12 oranında düştü. Bu oran, ‘rekor düşüş’ olarak tarihe geçti.

XS
SM
MD
LG