Erişilebilirlik

Başkan Yardımcısı Biden Moskova'da


Başkan Yardımcısı Biden Moskova'da
Başkan Yardımcısı Biden Moskova'da

Amerika Başkan Yardımcısı Joseph Biden bugün Moskova yakınlarındaki Skolkovo’da Rus işadamlarıyla görüştü.

İkili ilişkileri geliştirmek amacıyla Rusya’ya iki günlük bir ziyarette bulunan Biden, ülkenin yeni teknoloji merkezi olması planlanan Skolkovo’da yabancı yatırımcıların Rus ticaret yasalarıyla ilgili güvence istediğini söyledi. Biden, yatırımcıların adil muamele ve kaygılarının hızlı bir şekilde ele alındığını görmek istediklerini bildirdi. ABD Başkan Yardımcısı Rusya’nın Dünya Ticaret Örgütü üyeliğine de destek verdi.

Başkan Yardımcısı Biden bugün ayrıca Amerikan Boeing ve Rus Aeroflot uçak şirketleri arasındaki anlaşmanın imza törerine katıldı. Anlaymaya göre Aeroflot Boeing’den altı adet B-777 uçak satın alacak.

Joseph Biden Rusya Cumhurbaşkanı Dimitri Medvedev’le bugün yaptığı görüşmede de Avrupa füze savunma sistemi ve Ortadoğu’daki durumu üzerinde durdu. Biden yarın da Rusya Başbakanı Vladimir Putin’le bir görüşme yapacak.

Biden Rusya’dan önce Findandiya’yı ziyaret etti, yetkililerle görüştü. Başkan Yardımcısı Cuma günü Moskova’dan Moldova’nın başkenti Chisinau’ya geçecek, oradaki temaslarını tamamladıktan sonra Washington’a dönecek.

XS
SM
MD
LG