Erişilebilirlik

Başkan Obama'dan Beyaz Saray'da İftar Yemeği


Başkan Obama'dan Beyaz Saray'da İftar Yemeği
Başkan Obama'dan Beyaz Saray'da İftar Yemeği

Başkan Barack Obama, Beyaz Saray’da verdiği iftar yemeğinde Müslüman Amerikalıların Amerika’nın gücüne ve ulusal karakterine büyük katkılarda bulunduğunu söyledi.

Obama, bu katkıların 11 Eylül saldırılarının 10’uncu yıldönümünde özellikle önem taşıdığını belirtti.

Saldırılar sırasında halkın yanına koşan acil yardım görevlileri, sağlık personeli ve polisler arasındaki Müslüman Amerikalılardan söz eden Obama, bunun yanı sıra ordu ve istihbarat kuruluşları içinde de hizmet eden Müslüman Amerikalıların varlığını vurguladı.

Başkan Obama ülkesi için hizmet eden ve canını veren farklı geçmiş ve dinlerden herkese saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti. Obama, Amerika’nın Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki göstericiler ve Afrika’daki kıtlık kurbanları dahil tüm dünyadaki halkların onur ve haklarına destek vermesi gerektiğini de söyledi.

Beyaz Saray’daki iftar yemeğine Kongre üyeleri, Müslüman ve diğer dini toplulukların liderleri katıldı. Ayrıca aralarında Türkiye’nin Washington büyükelçisi Namık Tan’ın da bulunduğu Müslüman ülkelerin büyükelçileri de Başkan Obama’nın verdiği iftar yemeğine davetliydi.

İftar yemeği adeti, eski Başkan Bill Clinton döneminde başlatılmıştı.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG