Erişilebilirlik

Bağdat'ta Eşzamanlı Bombalı Saldırılar


Bağdat'ta üç ayrı yerde araçlara yerleştirilen bombaların patlaması en az 41 kişinin ölümüne, 200’den fazla kişinin de yaralanmasına yol açtı

Bağdat'ta üç ayrı yerde araçlara yerleştirilen bombaların patlaması en az 41 kişinin ölümüne, 200’den fazla kişinin de yaralanmasına yol açtı.

Yetkililer, saldırıların İran, Mısır, Almanya ve İspanya büyükelçiliklerinin yakınında meydana geldiğini söyledi.

Eşzamanlı saldırıların, bomba yüklü araçlarla, intihar saldırısı şeklinde düzenlendiği bildirildi. Polis, bir başka araçtaki dördüncü bombanın etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Patlamalar çevredeki binalarda hasara, birçok binanın camlarının da kırılmasına yol açtı, kentin merkezinden yoğun dumanlar yükseldiği görüldü. Patlamaların ardından Bağdat üzerinde helikopterler uçarken, silah sesleri duyuldu.

Patlamalar 7 Mart seçimlerinden bu yana yaşanan göreceli sessizliği bozmuş oldu. Yetkililer, seçim sonuçları konusundaki anlaşmazlığın ve karşıt görüşlü partilerin hükümet kurma çalışmalarının uzaması durumunda, şiddet olaylarının da artmasından kaygı duyuyor.

Musul’da da bir polis devriyesini hedef alan bombalı saldırıda iki kişi öldü, en az 20 kişi yaralandı.

Dün Bağdat yakınındaki Bou Saifi adlı Sünni köyünde askeri üniformalı kişiler tarafından girişilen ve en az 24 kişinin ölümüne yol açan saldırıdan sonra Irak askeri yetkilileri köyde sokağa çıkma yasağı uyguladı.

Irak İçişleri Bakanlığı, saldırıdan, El Kaide örgütünün sorumlu olduğunu, köyde Amerika'yla işbirliği yapan ve El Kaide'yle mücadele eden Amerikan ve Irak kuvvetlerini destekleyen "Uyanış Hareketi" üyelerinin hedef alındığını bildirdi.

Yerel yetkililer, saldırı kurbanlarının çoğunun ellerinin bağlanmış ve öldürülmeden önce dövülmüş olduklarını söyledi. Yine elleri bağlı durumda yedi kişi de canlı olarak bulundu.

Saldırıyla ilgisi olduğu sanılan 25 kişi gözaltına alındı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG