Erişilebilirlik

Bağdadi Konuştu Gaziantep Teyakkuzda


IŞİD Lideri Ebubekir El Bağdadi’nin örgüt militanlarına Türkiye’ye saldırı düzenlemesi emri verdiği ses kaydının ortaya çıkması üzerine Gaziantep’te alarm durumuna geçildi. IŞİD’in birçok saldırı düzenlediği Gaziantep’te, polis telsizlerinden sık sık ekiplere uyarılar yapılırken, kent merkezinde özel harekât timleri devriye gezmeye başladı.

Polis ekipleri kent merkezinde şüpheli gördükleri kişileri durdurarak, kimlik kontrolü ve üst araması yaptı. Daha önce IŞİD’in bombalı araç saldırısına hedef olan Emniyet Müdürlüğü binasının etrafına beton bloklar yerleştirildi. Binanın önünden geçen yol yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Yine kent merkeziyle ilçelerdeki Emniyet Müdürlüğü ek hizmet binaları ve polis merkezlerinin çevresi de beton bariyerlerle kapatıldı.

Polis, Gaziantep üzerinden Suriye’ye geçmeye çalışanlara karşı önlemleri arttırırken, otogar ve havaalanında şüpheli görülen yolcular incelendi. Kent merkezindeki otel, pansiyon ve günlük kiralanan dairelere baskın yapan polis, buralarda kalanların kimliklerini inceledi. Baskınlar sırasında bomba araması da yapan polis, şüpheli yerleri sıkı şekilde aradı.

Bu arada polis ekipleri de telsizden sık sık amirleri tarafından uyarılıyor. Uyarılarda, polislerin çelik yelek giymesi, şüphelilere karşı duyarlı olunması, toplu halde bulunulmaması isteniyor. Uyarılarda ayrıca, emniyet binalarının yakınlarına yabancı araçların park edilmemesi talimatı da verildi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG