Erişilebilirlik

Babacan’dan KOBİ’lere Özel Vurgu


Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dünya Bankası Bahar toplantıları ile G20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Washington'da temaslarını sürdürüyor.

Babacan, Washington’da ilk olarak "Küresel Ekonominin Karşısındaki Zorluklar ve G20'nin Rolü" başlıklı toplantıda konuştu. Küresel krizin etkilerinin hala tam olarak geçmediğini kaydeden Başbakan Yardımcısı, G20 olarak düşük gelirli ülkeler için fikir üretmeye devam edeceklerini söyledi. Babacan, “G20 olarak aldığımız tüm kararlarda 'düşük gelirli ülkeleri yeteri kadar hesaba katıyor muyuz, kararlarımızın bu ülkelere ne gibi etkileri olacak?' sorularını soracağız" diye konuştu.

Ali Babacan’ın bir sonraki durağı “Türkiye G20 Başkanlığı” ve IMF'nin ortaklaşa düzenlediği "İslami Finans" başlıklı konferanstı. Bu oturumda konuşan Babacan, İslami finans modelinin diğer finans modellerinin alt kümesi olduğunu, dolayısıyla da uyumlu olduğunu vurguladı.

KOBİ’lerin önemine vurgu

Amerika Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen, IMF Başkanı Christine Lagarde, Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim'in de katıldığı toplantılarda Türkiye’yi temsil eden Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Genel Sekreteri Angel Gurria ile küçük ve orta ölçekli işletmelerin 2015 karnesinin açıklandığı toplantıya ev sahipliği yaptı.

Genel Sekreter Gurria ile birlikte OECD’nin KOBİ ve girişimciler için hazırlanan yeni raporunun tanıtımını yapan Babacan, KOBİ’lerin hem gelişmiş, hem de gelişmekte olan ülkelerde kilit öneme sahip olduğunu, ancak finansmana erişim konusunda küçük ve orta ölçekli işletmelerin hala sorunlar yaşadığını ifade etti. Babacan, ülke ekonomilerinin büyümesinde KOBİ’lerin etkisini şu sözlerle vurguladı. “KOBİ'ler, girişimcilik demek, inovasyon demek, istihdam demektir."

Babacan’ın IMF-Dünya Bankası Yıllık Bahar Toplantıları kapsamındaki temasları bugün de devam ediyor. Babacan, toplantılar konusunda bugün bir de basın toplantısı düzenleyecek. Haftasonu New York’a geçecek olan Babacan’ın, BM Ekonomik ve Sosyal Konseyi toplantısına katılması ve BM 69. Genel Kurul Başkanı’nca düzenlenen “Hoşgörü ve Uzlaşının Teşviki” konulu toplantıda konuşma yapması bekleniyor.

  • 16x9 Image

    Mehtap Çolak Yılmaz

    Mehtap Çolak Yılmaz, 1997 yılında Star Haber’de başladığı televizyon haberciliğine, 2000 yılında ATV Haber’le devam etti. Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde haber takip etti, söyleşiler ve canlı yayınlar yaptı. 2003 yılında iki ay boyunca Irak’ın işgalini Bağdat ve Kuzey Irak’tan takip etti. 2005 yılında  ATV Haber Washington Temsilcisi olarak mesleğine Amerika’da devam eden Yılmaz, 2012 yılından bu yana da Amerika’nın Sesi’nde çalışıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG