Erişilebilirlik

Aziz Sancar'dan Gençlere Çağrı


Nobel ödüllü Türk bilim adamı Aziz Sancar, gençlere politikayla uğraşmamaları çağrısında bulundu.

New York’ta Türk Amerikan Sanayi ve Ticaret Odası (TACCI) tarafından New York Harvard Club’ da onuruna düzenlenen toplantıda konuşan Sancar, daha sonra basın mensuplarının çeşitli sorularını yanıtladı.

Aldığı Nobel ödülünü 40 yıllık bir çalışmanın ardından gelen bir ödül olarak değerlendiren Sancar,”Biz de araştırmalarımızı, Süleymaniye’yi inşa eder gibi inşa ediyoruz. Türkiye’de bilime çok yatırım olduğunu biliyorum. Türkiye’deki genç çocuklara benim tavsiyem. Günlük politikalarla uğraşmayın. Bütün enerjinizi işinize verin, bilim öğrenmeye çalışın, günlük dedikodularla politikalarla uğraşmayın” dedi

"Türkiye’deki kavgaları takip edersem çalışamam"

Gençlere günlük politikalar ve kavgalardan uzak durmaları çağrısında da bulunan Sancar, “Ben başka vesileyle de söylemiştim. Eğer ben Türkiye’deki günlük kavgaları takip edersem çalışamam. Üzüntümden çalışamam. Onu tekrar tekrar söylemişimdir. O bakımdan gençlere tavsiyem bütün bu kavgalara girişmeyin. Memlekete hizmet için bilim lazım . Avrupa seviyesinde Amerika seviyesinde bilim lazım. Bu sadece kendimiz için değil insanlığa hizmet görevimizdir” dedi.

"Politikadan uzak durmaya çalışıyorum"

Türkiye’de tutuklanan akademisyenlerle ilgili bir soruyu da Sancar, “ Ona beni karıştırmayın çünkü ben politikadan uzak durmaya çalışıyorum “diye yanıtladı.

Sancar, ABD’de yaşayan bir Türk olarak Türk Amerikan toplumuna da şu mesajı verdi.” Türklüğünüzle iftihar edin. Eğer saygı görmek istiyorsanız kendinize saygı göstermek zorundasınız. İlk geldiğimde o yüzden başım derde girdi. Çünkü ben Türk herkesten üstün diye düşünüyordum. Herkesten üstün değiliz ama herkesten de aşağı değiliz. Kendimizle iftihar edelim ki karşı tarafta ki de saygı göstersin.”

"Türk kurumundan gelen ödül benim için önemli"

Sancar, onuruna düzenlenen geceye, New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA) Başkanı Mehmet Toy, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Başkanı Atilla Pak ile çeşitli diplomatik misyon temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda iş adamı ve akademisyen de katıldı.

Sancar’a, TACCI Başkanı Ali Koçak ‘Üstün Hizmet Ödülü’ verdi.

Sancar, “ Herhangi bir Türk kurumundan gelen ödül benim için önemlidir. Bu insanların çoğunu tanıyorum. Çoğu Türk ve Türk dünyasına katkısı olmuş insanlar bu ödül benim için önemlidir” dedi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG