Erişilebilirlik

Avusturya’ya Mülteci Geçişi Yavaşladı


Avusturya’ya Mülteci Geçişi Yavaşladı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:13 0:00

Viyana’daki ana tren garı geçtiğimiz hafta yine kalabalıktı. Ancak Macaristan’ın Sırbistan’la olan sınırını kapatması, mülteci akınını yavaşlattı.

Almanya’ya giriş yapmak isteyen pasaportsuz ve parasız bazı aileler Viyana’da yardım bekliyor. Yardım çalışanları, sığınmacıların tren garında daha uzun süre kalmaya hazırlıklı olduklarını söylüyor.

Gönüllü olan Osman çabalarını şöyle dillendiriyor: “Mülteciler çok yorgun, onlara yardım etmek istiyoruz. İhtiyaçları olan herşeyi temin etmeye çalışıyoruz. Bu insanların ruhu yorgun, önce ruhlarını dinlendirmemiz gerekiyor.”

Gar, birkaç gün öncesine göre daha tenha. Kimi mültecilerse sınırın diğer tarafında mahsur kalanların da, kendilerine kucak açacak Avrupa ülkelerine girmenin bir yolunu bulacaklarını söylüyor.

Sınırı geçmeyi başaran Suriyeli mülteci Fevzi’ye göre, “Onlara ne olacak, bilemiyoruz. Belki kaçakçılarla anlaşacaklar. Macaristan’dan geçmenin bir yolunu bulacaklar.”

Yardım çalışanları, ücretsiz konut ve Almanya sınırına ücretsiz ulaşım gibi teşviklerle mültecileri gardan uzaklaştırmaya çalışıyor. Ancak mültecilerin çoğu, kendilerini daha iyi bir hayata taşıyacak treni kaçırmamak için dışarıda sabahlamayı tercih ediyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG