Erişilebilirlik

"Avustralyalı Saldırgan Hasta Ruhlu"


Avustralya Başbakanı Tony Abbott ve eşi saldırı kurbanlarının anısına çicek koyarken
Avustralya Başbakanı Tony Abbott ve eşi saldırı kurbanlarının anısına çicek koyarken

Avustralya Başbakanı Sydney'deki rehin alma olayını düzenleyen 50 yaşındaki İran asıllı saldırganın suç işleme, akli dengesizlik ve aşırı akımlara karışma gibi uzun bir geçmişi olduğunu belirtti

Avustralya Başbakanı Tony Abott Sydney kentindeki kanlı rehin alma olayını” ruhsal dengesi bozuk bir kişinin hasta fantezisi” olarak tanımladı.

Polisin 16 saat süren kuşatmadan sonra rehinelerin bulunduğu kafeyi basmasıyla sona eren olayda saldırganla birlikte iki rehine ölmüştü.

Başbakan Abott, saldırı kurbanları için olay yerinde kurulan anıta çiçek koyarken yaptığı konuşmada saldırganın suç işleme, akli dengesizlik ve aşırı akımlara karışma gibi uzun bir geçmişi olduğunu belirtti.

50 yaşındaki İranlı göçmen Man Harron Monis Avustralyalı yetkililer tarafından bilinen bir kişiydi. Ancak Başbakan Abbott kendisinin izlenen teröristler listesinde olmadığını açıkladı.

Monis 2013 yılında eski eşini öldürme suçundan yargılanmış ancak kefaletle serbest bırakılmıştı.

Man Haron Monis adını değiştirmeden önce Manteghi Burcerdi olarak tanınıyordu. Monis Afganistan’da ölen Avustralyalı askerlerin ailelerine gönderdiği askerlerin eylemlerini eleştiren mektup kampanyasıyla kamuoyunun dikkatini çekmişti.

Sydney’in alışveriş ve finans merkezinin en işlek noktalarından birinde bulunan bir kafeyi basan Monis, içeride bulunan müşterileri rehin alırken beş kişinin kafeden kaçmayı başarmış, ancak içeride 10 ila 25 rehinenin kaldığı bildirilmişti.

Olay sırasında rehinelerin ellerini kafenin camlarına dayadıkları gözlenirken üzerinde Arapça yazılar bulunan siyah bir bayrağın ve üzerinde beyaz gömlek ve siyah yelek bulunan Monis de pencereden görülmüştü.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG