Erişilebilirlik

Avustralya’da Rehine Krizi


Avustralya’nın Sydney kentindeki rehine krizi 12 saattir devam ediyor. Sydney’in bağlı olduğu New South Wales Eyaleti Polis Teşkilatı’ndan Andrew Scipione, krizin günlerce sürebileceğini bildirdi. Avustralya Başbakanı Tony Abbott olayın siyasi amaç taşıyabileceğini kaydetti

Sydney’in alışveriş ve finans merkezinin en işlek noktalarından birinde bulunan bir kafeyi basan silahlı bir kişi, içeride bulunan müşterileri rehin aldı. Beş kişinin kafeden kaçmayı başardığı, ancak içeride halen 10 ila 25 rehinenin bulunduğu bildiriliyor.

Polisin emniyet kordonu altına aldığı Lindt Çikolata’ya ait kafeden önce bir çalışan ve iki müşteri kaçmayı başarırken bir süre sonra iki kişi daha binadan çıktı. Kafenin yakınındaki bürolar güvenlik önlemleri nedeniyle boşaltıldı. Olay yerine sadece birkaç cadde uzaklıktaki ünlü Sydney Operası’nda bulunanlar da polisin şüpheli bir paket ele geçirmesi üzerine tahliye edildi. Kafenin bulunduğu binanın altından geçen metro hattı kapatıldı.

Rehinelerin ellerini kafenin camlarına dayadıkları gözleniyor. Üzerinde Arapça yazılar bulunan siyah bir bayrağın ve üzerinde beyaz gömlek ve siyah yelek bulunan silahlı kişinin de pencereden görüldüğü bildirildi. Sydney yerel saatiyle Pazartesi sabahı saat 9:45’den beri devam eden krizde şimdilik herhangi bir rehineye zarar gelmediği sanılıyor.

Sydney Emniyet Teşkilatı, silahlı kişiyle iletişim sağladıklarını ancak saldırganın niyetinin ne olduğuna ilişkin bilgi elde edemediklerini bildirdi. Teşkilat, olayı terör saldırısı olarak nitelemeyi reddediyor. Bunun nedeni kafedeki silahlı kişinin nereli olduğunun ve amacının ne olduğunun henüz bilinmemesi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG