Erişilebilirlik

Avustralya: 'IŞİD Tarzı Eylem Planı Önlendi'


Başbakan Tony Abbott, gençlerin Çanakkale Savaşları’nın yüzüncü yıldönümüne denk gelen Anzak Günü’nde, polis memurlarını hedef alan bir saldırı planladıklarını bildirdi.
Başbakan Tony Abbott, gençlerin Çanakkale Savaşları’nın yüzüncü yıldönümüne denk gelen Anzak Günü’nde, polis memurlarını hedef alan bir saldırı planladıklarını bildirdi.

Avustralya’da beş genç, IŞİD tarzı bir terör saldırısı planladıkları kuşkusuyla tutuklandı.

Başbakan Tony Abbott, basın toplantısında yaptığı açıklamada gençlerin Çanakkale Savaşları’nın yüzüncü yıldönümüne denk gelen Anzak Günü’nde, polis memurlarını hedef alan bir saldırı planladıklarını bildirdi. Avustralya ve Yeni Zelanda’da Anzak Günü anma törenleri her yıl 25 Nisan’da yapılıyor.

Avustralya Federal Emniyeti Müdür Yardımcı Vekili Neil Gaughan, olay yerindeki incelemelerinde polisleri hedef alan, IŞİD özentisi bir saldırıya işaret eden bilgiler topladıklarını söyledi.

Başbakan Abbott da, gençlerin bir süredir izlendiğini ve potansiyel tehdit olarak değerlendirildiklerini kaydetti.

Bu olayın Avustralyalılar’ın yaşam tarzını bozamayacağını açıklayan Abbott, tüm halktan Anzak Günü etkinliklerine mümkün olduğu ölçüde katılma çağrısı yaptı.

Avustralya hükümeti, geçen yıl IŞİD’in tehditlerinin ardından ülkede terör tehdit düzeyini yükseltmişti.

Söz konusu gençlerin yaşlarının 18-19 olduğu belirtiliyor. Yetkililer ayrıca bu gençlerin geçen yıl Melbourne’da iki polisi bıçakladıktan sonra öldürülen Abdülnuman Haider’la bağlantısı olduğunu bildiriyor.

Son tutuklamalar da Melbourne’da yaşandı. Victoria Eyaleti Başbakanı Daniel Andrews, tutuklanan gençlerin belli bir inancı, belli bir kültürü temsil etmediğini açıkladı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG