Erişilebilirlik

Avustralya Djokovic'in Vizesini İkinci Kez İptal Etti


Sırp tenisçi Novak Djokovic
Sırp tenisçi Novak Djokovic

Avustralya Sırp tenisçi Novak Djokovic’in vizesini ikinci kez iptal etti. Djokovic’in vizesi, Avustralya’nın COVID-19 tedbirleri kapsamında yurtdışından gelenlere uygulanan aşı zorunluluğu kuralına uymadığı için iptal edildi.

Konuya ilişkin bir açıklama yayınlayan Avustralya Göç Bakanı Alex Hawke, toplum sağlığı açısından risk oluşturabileceği gerekçesiyle mevcut yetkilerini kullanarak Djokovic’in vizesini iptal ettiğini ifade etti.

Hawke, açıklamasında, “Bugün göç yasasının 133(3) sayılı kararı uyarınca yetkimi kullanarak Djokovic’in vizesini kamu yararına olacağı gerekçesiyle yetkimi kullanarak iptal ettim” ifadelerini kullandı.

Sırp tenisçinin avukatlarının bakanın bu kararını yargıya taşımaları bekleniyor. Aşı karşıtı olan ve COVID-19 rahatsızlığı geçirdiğini söylediği muafiyet belgesi kabul edilmeyen Djokovic, Pazartesi günü başlayacak Avustralya Açık Tenis Turnuvası’na katılmak üzere bu ülkeye gitmiş, ancak COVID-19 aşısı yaptırmadığı için ülkeye ilk başta alınmayarak karantina amacıyla bir otelde konaklatılmıştı.

Vize iptal kararı daha önce mahkeme tarafından reddedilen Djokovic, ülkeye giriş yaparak turnuva hazırlıklarına başlayabilmişti.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG